St Paul's Cathedral

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De kathedraal aan de buitenkant.

De St.-Pauls Cathedral is een kathedraal is Londen. De kathedraal ligt in het midden van de stad, de City of London. Bijzonder is dat het hoogste punt 108 meter hoog is, wat erg hoog voor een kerk is.

Geschiedenis

De eerste kerk die gewijd was aan Paulus was er al in het jaar 604, maar deze werd verwoest door een brand in het jaar 675. De tweede kerk werd in 962 door Noormannen verwoest, waarna zij een nieuwe kerk in hun stijl bouwden. Dit resulteerde in een enorme kerk, die de op twee na grootste kerk van Europa zou worden. Na een blikseminslag in 1561 raakte de kerk in verval, en na de grote brand van Londen werd het gesloopt. Het nieuwe ontwerp van Christopher Wren werd in 1673 goedgekeurd, en de kathedraal werd in 1710 voltooid. In de kathedraal zijn veel bekende mensen begraven. Onder hen is Horatio Nelson, die de belangrijkste tegenstander op zee van Napoleon was. Ook staat er een standbeeld van Florence Nightingale, de eerste vrouwelijke verpleegkundige.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=St_Paul%27s_Cathedral&oldid=580316"