Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Taylor Swift

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Taylor Swift
Swift performs in St. Louis, Missouri in 2013.jpg
Persoonlijke informatie
Volledige naam Taylor Alison Swift
Bijnaam Taylor
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Geboortedatum 13 december 1989
Geboorteplaats
Overleden
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep Zangeres
Bekend van
Actief 2006-heden
Genre(s) Pop
Poprock
country
Label
Website
http://www.taylorswift.com/
Portaal Portaalicoon Muziek

Taylor Alison Swift (Reading, 13 december 1989) is nu een countryzangeres. In België werd Swift vooral beroemd met het liedje You Belong With Me, in Nederland met Love Story maar ook andere landen zoals Spanje, Portugal, Zwitserland en Turkije werd het clipje vaak bekeken. Taylor woont in Wyomissing in Amerika.

Jeugd

Taylor Swift ging al toen ze zo'n 8 jaar oud was naar zangwedstrijden en karaokewedstrijden, ze hield heel erg van zingen. Vroeger werd ze ook gepest, inmiddels heeft ze nu veel liedjes over haar jeugd. Ze werd gevraagd voor een paar optredens toen ze 16 jaar oud was. Ze werd groot en had al liedjes ook liedjes en covers op YouTube geplaatst. Inmiddels had ze ook al haar eerste album en haar liedjes werden op YouTube al snel bekeken. Meer dan miljoenen mensen hebben haar liedjes geluisterd.

Taylor Swift is de dochter van Andrea en Scott Swift. Ook heeft ze een broer, Austin Swift, waar ze haar jeugd mee optrok. Ze hebben gewoond in een grote boerderij waar kerstbomen werden gekweekt. Taylor heeft in haar jeugd een boek geschreven van 250 pagina's lang, maar het is nooit uitgegeven.

Taylor heeft inmiddels in haar leven veel vriendjes gehad, maar haar relaties duurde niet lang. Ook heeft ze veel liedjes geschreven over haar leven, maar vooral ook over liefde. Nu date ze met Calvin Harris.

Beroemd

Taylor had veel bewondering voor haar oma, een bekende opera zangeres; Leann Rimes. Taylor had veel audities gedaan toen ze 10/12 jaar was. Alleen Taylor werd afgewezen omdat ze te jong was. Taylor vond dat ze niet mocht opgeven. Later probeerde ze het nog maar werd opnieuw afgewezen. Taylor had gitaar-les genomen en leerde goed zingen. Ondertussen werd Taylor erg gepest op school, totdat haar ouders op haar 14e verhuisde. Taylor werd niet langer meer gepest. Toen ze vijftien jaar oud was werd haar een platendeal aangeboden. Ze weigerde Taylor Swift dit, omdat ze het jammer vindt dat ze haar eigen liedjes niet mocht opnemen. Een paar maanden later werd haar weer een platendeal aangeboden. Veel mensen hadden haar optredens gezien en vonden dat ze talent had. Bij deze platendeal mocht ze wel haar eigen liedjes schrijven en opnemen. Veel liedjes had ze geschreven en wereldwijd werd ze bekend. Ze heeft nu heel erg veel fans en heeft veel modeshows, interviews, maar ook worden er roddels over haar geschreven. Aan het begin moest ze daar wel aan wennen, en kreeg ze veel hulp. Inmiddels schrijft ze ook veel liedjes zelf.

Films

Taylor staat niet heel erg bekend om haar acteertalenten, meer om haar zangtalenten. Toch heeft ze al in enkele films meegespeeld.

  • Hannah Montanah the Movie (2009)
  • Valentine's Day (2010)
  • The Lorax (stem) (2012)
  • The Giver (2014)

Liedjes

Nummer Verschenen in
Love Story 2009
Hey Stephen 2009
You belong with me 2009
Today was a fairytale 2010
Mine 2010
The story of us 2011
Sparks fly 2011
Safe & sound (met The Civil Wars ) 2012
Eyes open 2012
We are never ever getting back together 2012
I knew you were trouble 2012
22 2013
Everything has changed (met Ed Sheeran) 2013
The last time (met Gary Lightbody) 2013
Shake it off 2014
Blank Space 2014
Style 2015
Bad Blood 2015
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Taylor_Swift&oldid=409708"