Tenochtitlan

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tenochtitlan was vroeger (Azteek-periode) de hoofdstad van het Azteekse Rijk (nu Mexico). Op de plaats van Tenochtitlan ligt momenteel Mexico-Stad.

Verovering door Cortes

Toen Hernán Cortés in 1519 op zoek was naar goud in Amerika, kwam hij uit in het Rijk van de Azteken. Tenochitlan als hoofdstad van dat Rijk maakte een diepe indruk. Het was gebouwd op een meer en de huisjes stonden op palen en vlotten. Het meer lag in een soort vallei. Cortes was diep onder de indruk van de schoonheid van de hoofdstad in de vallei. Toen echter de Azteken enkele jaren later waren verslagen, werd de het meer gedempt. De stenen van de tempel, werden later gebruikt voor de bouw van een kathedraal. Deze kathedraal is tegenwoordig een van de grootste bedevaartsoorden ter wereld. Alleen naar het Vaticaan komen meer pelgrims. Begrijpelijk dat de kathedraal vaak te maken heeft met verzakkingen vanwege de zachte ondergrond.

Videoclip

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Maak een account aan en help mee!
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tenochtitlan&oldid=514666"