TheFatRat

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

TheFatRat (volledige naam: Christian Friedrich Johannes Büttner) is een platenproducent en muzikant, geboren op 1 juni 1979 in Göttingen, Duitsland. Hij maakt muziek voor onder andere games, zonder copyright (auteursrechten), dat betekent dat je niet in de problemen komt als je die muziek gebruikt. Populaire nummers zijn ‘Unity’ ‘Fly Away’ ‘Monody’ ‘Jackpot’ ‘Time Lapse’ 'Xenogenesis' enzovoort

TheFatRat is vooral populair in de game-industrie. Zijn liedjes zijn in veel telefoongames (bijvoorbeeld rollende hemel) te vinden.

Omdat zijn muziek geen copyright heeft, is het dus te vinden op veel plaatsen. "Xenogenesis" wordt vaak gebruikt bij outro's van YouTube video's.

Ook werkt hij veel met andere mensen, onder andere Laura Brehm, die bijvoorbeeld ‘Monody’ of ‘Chosen’ heeft ingezongen, maar niet alleen Laura Brehm heeft hij populair gemaakt, ook Anjulie, waarmee hij ‘Close To The Sun’ heeft gemaakt, is door hem populair geworden.

Veel mensen kennen hem vooral door zijn muziek, maar niet onder zijn naam.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=TheFatRat&oldid=819336"