The Princess Diaries

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

The Princess Dairies is een boekenserie en sinds 2001 ook een film. Julie Andrews & Anne Hathaway spelen de hoofdrol. Er is ook een al een vervolg die kwam uit in 2004, maar bracht niet zo veel op als het eerste deel.

Verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Mia is een meisje dat in San Fransico op school zit. Ze woont samen met haar moeder,die kunstanares is, in een oud brandweer kazarne. Ze hoort er niet echt bij, maar met haar vriendin Lily (Heater Matarazzo) & de broer van Lily, Michael (Robert Carmine), (die een oogje op haar heeft) vermaakt ze zich prima. Een paar weken voor dat ze 16 wordt belt haar Oma op, met de vraag of ze langs komt. Haar Oma blijkt erg rijk te zijn & woont in een villa. Haar Oma vertelt haar dan dat haar vader Koning was van Genovia & zij dus Prinses is. Met tegenzin maakt ze een afspraak met haar Oma om elke dag na schooltijd naar haar toe te komen & een soort 'cursus' te volgen, met haar oma, over hoe ze Prinses moet worden. Daarna zal ze moeten kiezen of ze een Prinses wordt of dat ze Genovie in de steek laat. Na een aantal weken krijgt ook de paparazzi in de gaten dat er wat aan de hand is. Als de hele stad het weet gebeuren er de gekste dingen. Als ze denkt eindelijk denkt dat ze een 'echte' date heeft met Josh (Erik von Detten), de knapste jongen van de school, blijkt dat ook alleen maar omdat ze nu bekent is. Overal waar ze is duikt de paparazzi op & op het laatste ziet ze het niet meer zitten. Als het bal dichter bij komt weet ze niet wat ze moet doen. Ze wil weg lopen, maar ze geeft het op. Joe, haar chauffer, vindt haar & brengt haar naar het bal. Ze vertelt dat ze Prinses wil worden van Genovie. Ze trekt haar baljurk aan & krijgt haar eerste zoen op het bal van Michael.

Cast

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=The_Princess_Diaries&oldid=556279"