Julie Andrews

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Julie Andrews
Julie Andrews in 1964 als Mary Poppins

Julia (Julie) Elizabeth Andrews (Walton-on-Thames, Verenigd Koninkrijk, 1 oktober 1935), is een Britse actrice, zangeres, musicalster en schrijfster van kinderboeken. Julie Andrews heeft al in vele bekende films een rol gekregen, zoals The Sound of Music en Mary Poppins.

Levensloop

Julies ouders, Barbara Ward Wells en Edward Charles (Ted) Wells, scheidden net voor de Tweede Wereldoorlog. Daarna trouwden haar vader en haar moeder opnieuw met iemand anders. Eerst bleef Julie met haar broer in Surrey bij haar vader wonen. Rond 1940 ging ze bij haar moeder wonen en kon zo werken aan een opleiding voor actrice.

Op 19-jarige leeftijd speelde ze in de film Mary Poppins. Later speelde ze ook in succesvolle films als The Sound of Music en Victoria. Ze kreeg een eigen televisieserie en haar boeken werden ook succesvol. Tot zijn overlijden was Julie getrouwd met Blake Edwards. Later adopteerde ze twee meisjes uit Vietnam.

In 1997 is na een mislukte operatie haar zangstem kwijtgeraakt. Momenteel woont ze afwisselend in Los Angelos en Gstaad te Zwitserland.

Filmografie

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Julie_Andrews&oldid=688888"