Help mee! Maak een account of meld je aan.
Je hebt nog tot 29 maart om je inzending voor de SuperSchrijfwedstrijd af te maken!

Veronica TV (HMG)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Farm-Fresh bullet go.png Zie Veronica TV (SBS Broadcasting) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Veronica

Veronicatvlogo.png

Dit is Veronica
Gegevens
Omroepsooort Commerciële omroep
Mediabedrijf Holland Media Groep (nu RTL Nederland)
Opgericht 1 september 1995
Einde 2 april 2001
Genre Jongerenzender
Land Vlag van Nederland Nederland
Directeur
Volledige naam
Eerdere namen
Meer informatie
Portaal Portaalicoon Televisie

Veronica TV was een Nederlandse televisiezender dat deel uitmaakte van de Holland Media Groep (nu RTL), de doelgroep van de zender was vooral gericht op jongeren.

Geschiedenis

De zender is ontstaan nadat de publieke omroep Veronica Omroep Organisatie heeft besloten het omroepbestel te verlaten, zij wilden namelijk 24/7 (dus iedere dag en nacht) gaan uitzenden op televisie en radio, hiervoor werd het Luxemburgse bedrijf de RTL Group als partner uitgekozen, hierdoor werden alle programma's inclusief presentatoren onderbracht bij RTL en niet meer bij Veronica, de VOO ging verder door het leven als de Vereniging Veronica zij mochten voor 35% eigenaar worden van het nieuwe bedrijf de Holland Media Groep de rest was in handen van VNU (een uitgeverij) en RTL Group. De start van de zender werd op 1 september 1995 een feit, hierdoor ontstond op diezelfde datum ook een radiostation HitRadio Veronica, wat later Veronica FM ging heten.

Verloop

Bekende programma's van de zender waren de reality serie Big Brother, komedieshow Sam Sam en de soap Onderweg naar Morgen, ook All You Need is Love begon ooit op Veronica, sommige van deze programma's waren ook al te zien bij het publieke Veronica, hoewel de bovengenoemde programma's succesvol waren sneuvelden er ook veel het format bestond vooral uit nieuwe te ontwikkelen programma's die weinig kijkers trokken, dit terwijl Veronica toentertijd hetm eest winstgevende tv-station was van de Holland Media Groep, kwam het ze toch op kritiek te staan, de Vereniging Veronica was echter ontevreden over de koers die de zender ging varen en besloot in 2000 haar 35% aandeel te verkopen aan RTL, hiervoor wilde de Vereniging de naam Veronica wel terug dit werd bereikt, zowel de radio als de televisiezender kregen een nieuwe naam : Yorin.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Veronica_TV_(HMG)&oldid=500753"