Wikikids:Awards

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
WikiKids Awards
(Klik op de plus hieronder om een nominatie toe te voegen)
Flest utökade.svg

Klik op de plus hierboven om een artikel te nomineren!
Algemeen:

Op deze pagina kun je een artikel nomineren voor een WikiKids Award. Als je genoeg voor-stemmen hebt gekregen op je nominatie dan:

 • ... ontvangt het artikel de Zilveren WikiKids Award!
 • ... zal het artikel één week te zien zijn als Artikel van de Week op de Hoofdpagina.
 • ... krijgt het artikel een plekje in het WikiKids:Award Museum.
 • ... is het artikel automatisch genomineerd voor de Gouden WikiKids Award die ieder jaar wordt uitgereikt in december.
Regels voor het nomineren:
 • Om een artikel te nomineren moet je een bevestigde gebruiker zijn.
 • Je mag per gebruiker twee artikelen per maand nomineren. Er kunnen dus meerdere nominaties tegelijk zijn!
 • Een genomineerd artikel:
  • ... mag geen gekopieerde tekst bevatten.
  • ... moet plaatjes, voldoende tekst en de juiste opmaak hebben.
  • ... hoeft niet per se door jou te zijn geschreven.
  • ... lijkt qua kwaliteit op andere artikelen uit het Museum.
  • ... moet minimaal 5000 tekens lang zijn.
 • Plak op het artikel het sjabloon: {{nominatie}}.
 • Klik op de afbeelding van de grote groene plus (kijk links) om een nominatie te starten.
 • Roep geen mensen op om te stemmen, dit regelen de moderatoren!
Regels voor het stemmen:
 • Om op een artikel te stemmen moet je geregistreerd zijn voordat de stemming begon en bevestigde gebruiker zijn.
 • Je kunt niet stemmen op een artikel dat je zelf hebt genomineerd.
 • Stemmen doe je door:
  • ... {{voor}} of {{neutraal}} en daarachter je reden.
  • ... {{tegen}} en daarbij een tip met wat er nog verbeterd kan worden aan het artikel.
 • Doe dit door op "brontekst bewerken" te klikken bij het woord stemmen van het artikel waar jij op wil stemmen.
 • De stemming duurt 1 week en er moeten minimaal 3 stemmen zijn.

Nominaties

VVD

Ik vind het een mooi artikel met veel plaatjes en tekst. Ook zijn er nog bijna geen artikelen in het museum die gaan over de Nederlandse politiek.'Met de meest paarse groetjes,ThePurpleKing (overleg)' 28 okt 2023 11:14 (CEST)

Stemmen

 1. Tegen Tegen - Voor mij persoonlijk springt dit artikel niet zodanig boven "de middenmoot" uit dat dit artikel awardwaardig is. Neemt niet weg dat het een goed artikel is. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 28 okt 2023 11:40 (CEST)
 2. Tegen Tegen - Ik ben het eens met het bovenstaande. Het is zeker geen verkeerd artikel, maar het springt er niet echt uit in vergelijking tot de andere artikelen over de Nederlandse partijen. Noto Emoji KitKat 1f341.svg Mike1023 Noto Emoji KitKat 1f341.svg 28 okt 2023 15:18 (CEST)
 3. Neutraal Neutraal - Wat mij betreft is het een goed artikel, maar het springt er voor mij niet echt uit. S.Perquin (overleg) ✯ 28 okt 2023 18:31 (CEST)
 4. Tegen Tegen - Op zich een goed artikel, maar niet bovengemiddeld en dus niet Award waardig. Hanssain (overleg) 30 okt 2023 12:40 (CET)
 5. Tegen Tegen - Ik sluit me aan bij de bovenstaande opmerkingen. Het artikel is op zichzelf prima, maar springt er inderdaad niet uit. Hippogryph Overleg · (MOD) 2 nov 2023 19:41 (CET)

Opmerkingen

 • ...

Met vier tegenstemmen (80%) en één neutrale stem (20%) heeft dit artikel geen award gewonnen.

Vikingen

Ik denk dat dit artikel de Vikingen goed en duidelijk weergeeft. Єize01 (નુ־) overleg? 28 okt 2023 19:42 (CEST)

Stemmen

 1. Voor Voor - Ik vind het een uitgebreid en duidelijk artikel. Mvg, Noto Emoji KitKat 1f341.svg Mike1023 Noto Emoji KitKat 1f341.svg 28 okt 2023 20:35 (CEST)
 2. Voor Voor - Ik ben het eens met Mike. 'Met de meest paarse groetjes,ThePurpleKing (overleg)' 29 okt 2023 15:31 (CET)
 3. Tegen Tegen - Incidenteel onnodige spelfouten, een voor mijzelf niet heel prettige schrijfstijl op sommige punten, een naar mijn mening erg beknopt stuk over het geloof, het vrijwel ontbreken van een stuk over het wereldbeeld van de Vikingen, weinig over interne vetes, het ontbreken van een stuk waarom de Noormannen Vikingen zijn geworden, een zeer beknopt stuk over de slavenhandel van de Vikingen, met name met Arabische landen, het ontbreken van zilver in het Vikingrijk en een zeer kort stuk over Rusland zijn verbeterpunten. Deze lijst maakt dat het artikel wat mij betreft niet volledig genoeg is, en dus naar mijn mening niet awardwaardig. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 29 okt 2023 16:00 (CET) Voor Voor - Goed genoeg. Uiteraard kunnen de punten contacten met de Arabieren, zilver (en goud) en Vikingen in Rusland nog verder worden uitgediept en er staan nog twee links naar dp's op, maar al met al goed genoeg voor een award. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 4 nov 2023 18:17 (CET)
 4. Neutraal Neutraal - Aan de ene kant vind ik het een degelijk artikel en WikiKids Awardwaardig, maar aan de andere kant heb ik het idee dat het toch nog uitgebreider zou kunnen.S.Perquin (overleg) ✯ 29 okt 2023 18:08 (CET) Voor Voor - Je hebt goed je best gedaan om het artikel met relevante informatie aan te vullen! S.Perquin (overleg) ✯ 3 nov 2023 11:47 (CET)
 5. Neutraal Neutraal Voor Voor - In beginsel een Award waardig stuk, maar ik mis nog het e.e.a. Zo wordt Dorestad nergens genoemd. Wat was hun invloed in Nederland en België? Hanssain (overleg) 30 okt 2023 12:38 (CET)
 6. Voor Voor - Heb de moeite gezien die je in de uitbreiding hebt gestoken en dat getuigt van een constructieve houding, waarvoor mijn complimenten. Het artikel is nu een stuk beter en daarmee vind ik het een pluim waard. Zoals Hanssain aangeeft is een toevoeging over Dorestad wel welkom. Hippogryph Overleg · (MOD) 2 nov 2023 19:41 (CET)

Opmerkingen

 • Het staat er misschien een beetje hard hierboven, maar het is wel een goed artikel hoor, naar mijn mening alleen niet awardwaardig. Ik zal nog eens kijken of ik er nog een keer tijd voor heb. Face-smile.svg Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 29 okt 2023 16:05 (CET)
Nog een toevoeging, bij enkele delen stopt het artikel voor het jaar 1000. Ik zou het mooi vinden als dat verder kon worden doorgetrokken. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 29 okt 2023 16:32 (CET)
Ik zal er een kijkje naar nemen. Єize01 (નુ־) overleg? 29 okt 2023 22:03 (CET)
 • Ik kan me het goed voorstellen als je er nu niet onmiddellijk tijd voor hebt, maar dit stuk op de website Canon van Nederland (website in opdracht van het ministerie van OCW ten behoeve van het geschiedenisonderwijs) geeft goede overzichtsinformatie over Dorestad. De regionale publieke omroep RTV Utrecht heeft ook een filmpje over dit onderwerp gemaakt. Hippogryph Overleg · (MOD) 2 nov 2023 19:42 (CET)
Ik heb geprobeerd wat bronnen te combineren en een stukje te schrijven over Dorestad. Ziet het er goed uit? Єize01 (નુ־) overleg? 3 nov 2023 09:50 (CET)
 • Je hebt de adviezen goed opgevolgd en het stuk completer gemaakt. Goed werk. Heb er her en der nog wat spel en stijlfouten uitgehaald. Gr. Hanssain (overleg) 3 nov 2023 11:42 (CET)
Ik sluit me aan bij Hanssain. Het stukje ziet er goed uit en het artikel is nu completer. Hippogryph Overleg · (MOD) 3 nov 2023 13:05 (CET)
CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd - Єize01 (નુ־) overleg? 5 nov 2023 08:35 (CET)
 • ...

Met zes stemmen voor (100%) heeft dit artikel een award gewonnen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Awards&oldid=825068"