Wilhelmina Drucker

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wilhemina Drucker (1847-1925) was één van de eerste Nederlandse feministes. Ze vond namelijk dat vrouwen evenveel recht hadden als mannen.

Wilhelmina groeide op in armoede en had ervaren dat je als arme vrouw amper rechten had. Ze was feminist en besloot een vereniging op te richten: Vrije Vrouwen Vereeniging. Het standpunt was dat de vrouw gelijk hoorde te zijn aan de man en dus zette ze zich in voor het vrouwenkiesrecht. Uit de VVV ontstond in 1894 de Vereeniging voor Vrouwenkiesrecht, waar Aletta Jacobs voorzitster van werd.

Bron:

Zimmerman, K. (2018). De eerste feministische golf (1870-1920). De dynamische strijd toen als de basis voor nu. Opgehaald van Vereniging voor Gendergeschiedenis: http://www.gendergeschiedenis.nl/index.php/gendergeschiedenis/dossiers/227-de-eerste-feministische-golf-1870-1920-de-dynamische-strijd-toen-als-basis-voor-nu

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wilhelmina_Drucker&oldid=634145"