Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Op WikiKids vindt tot en met 31 maart een project over Oekraïne plaats. Help jij ook mee? Flag of Ukraine.svg
Stem nu op: Euro

Alexandrië

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Pharos van Alexandrië was een van de zeven antieke wereldwonderen.

Alexandrië is een oude stad in Egypte.

Geschiedenis

De stad is 3000 jaar geleden gesticht door Alexander de Grote. Het was vroeger de hoofdstad van Egypte, waar de farao's hun paleis hadden. Later werd dat Cairo. Alexandrië maakte ook deel uit van het Romeinse rijk. Het was toen na Rome de belangrijkste stad. Uit de Romeinse tijd staat hier nog een mooi amphitheather waar gladiatoren vochten. Ook staat de pilaar van Pompeius hier.

Ligging

Alexandrië ligt aan de Nijldelta, dat wil zeggen waar de Nijl stopt. In de Middellandse zee. Eigenlijk is het een soort van groot vissersdorp. De omgeving van Alexandrië richting de delta is erg vruchtbaar. Er is daar veel landbouw

Nu

Alexandrië is na Caïro met 4 miljoen inwoners de grootste stad van Egypte. Tevens ook erg multicultureel (met veel verschillende soorten rassen). Er staan nou veel flats. Aan de randen van Alexandrië is industrie. Ook komen in Alexandrië steeds meer toeristen.

Partnersteden

Wat is er te doen?


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Alexandrië&oldid=685760"