Angela de Jong

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Angela de Jong (Rotterdam, 1976) is een Nederlandse journalist. Ze werkt momenteel voor het Algemeen Dagblad (AD) als TV-columnist, dit doet ze sinds 2010. Ook is ze sinds november 2012 Chef redactie Media & Cultuur bij het AD. Ze werkte ook als verslaggever bij het AD, dit deed ze van augustus 2005 tot oktober 2012. Haar eerste beroep was Freelance bij het Rotterdams Dagblad wat ze 2 jaar deed, van 1998 tot en met 2000. Angela heeft aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam gestudeerd.

Angela de Jong heeft in het zomerseizoen van 2017 meegedaan aan quizprogramma de Slimste Mens. Hier heeft ze nog ook gewonnen en mocht de beker in ontvangst nemen van de vorige Slimste Mens winnaar Klaas Dijkhoff. Ze is de eerste vrouwelijke Slimste Mens winnaar. Tijdens haar deelname heeft ze af en toe ook veel kritiek gehad op Twitter. Ze komt onder andere een aantal keren voor in programma de Wereld Draait Door.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Angela_de_Jong&oldid=554290"