Algemeen Dagblad

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het logo van het Algemeen Dagblad.

Algemeen Dagblad, beter online bekend als AD, is een Nederlands dagblad en telt gemiddeld 570.000 exemplaren en is hiermee de op één na grootste krant van heel Nederland. De krant is ook online te lezen onder de naam AD. De hoofdredactie vestigt zich in Rotterdam. De redactie telt 550 journalisten sinds september 2005 die actief zijn in het binnen- en buitenland. De eigenaar van de krant is De Persgroep Nederland met als hoofdredacteur Hans Nijenhuis. De eerste editie was in 29 april 1946.

Populariteit

Algemeen Dagblad is redelijk bekend in heel Nederland met name in het zuidwesten van Nederland. Namelijk ¼ van de abonnementen van het Algemeen Dagblad komen uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. De krant is overal in Nederland verkrijgbaar, algemeen is het een ochtendblad. In weekdagen telt het Algemeen Dagblad 550.000 exemplaren, en zaterdag 650.000 exemplaren.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Algemeen_Dagblad&oldid=861897"