Trouw (krant)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Trouw
TrouwLogo.jpg
Het logo van Trouw
Gegevens
Volledige naam
Land Vlag van Nederland Nederland
Regio
Stad
Taal Nederlands
Eigenaar DPG Media
Uitgeverij DPG Media
Hoofdkantoor INIT-gebouw
Jacob Bontiusplaats 9
1018 LL  AMSTERDAM
Oprichting 18 februari 1943
Opheffing
Type Kwaliteitskrant, afgedrukt op tabloidformaat
Slagzin De Verdieping
Oplage 86.659 (2017)
Bereik 325.000 (2020)
Stroming Protestantisme
Doelgroep Algemeen, protestantse christenen
Hoofdredacteur Cees van der Laan
Redacteur
ISSN 2588-9710
Overig
Website
Portaal Portaalicoon Media

Trouw is een Nederlandse krant, die in de ochtend verschijnt. De krant is protestants-christelijk. Sinds 2009 is ze eigendom van DPG Media. De krant heeft een bereik van 325.000 lezers, waarvan 86.659 betaalde lezers. Trouw behoort samen met de Volkskrant en NRC Handelsblad en Trouw tot de kwaliteitskranten. Dat zijn kranten die niet op zoek zijn naar amusement of sensatie, maar juist de diepgang achter het nieuws opzoeken.

Geschiedenis

De krant werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1943 opgericht als protestantse verzetskrant, nadat De Standaard (ook een protestantse krant) in handen kwam van de NSB. Ook kwamen er redacteurs van Vrij Nederland vandaan, nadat ze die krant te links vonden geworden. Trouw is nog steeds protestants-christelijk, maar besteedt ook aandacht aan andere religieën en levensbeschouwingen. Anders dan de Volkskrant en NRC Handelsblad besteedt Trouw minder aandacht aan wetenschap, en meer aandacht aan filosofie en spiritualiteit.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Trouw_(krant)&oldid=735945"