Bart Simpson

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bart Simpson is een personage uit de cartoonserie The Simpsons. Bart stelt de enige zoon uit Familie Simpson voor. Hij is de brutaalste in het gezin en houdt ervan om kattenkwaad uit te halen. Dit wordt niet altijd gewaardeerd op de Springfield Elementary school (ookwel de basisschool van Springfield) waar Bart naar toe gaat. Bart wordt ingesproken door Nancy Cartwright.

Woonplaats

Bart Simpson woont in het fictieve (niet echte) stadje Springfield in Amerika.

Dagelijks leven / Gezin

Bart leeft in een gezin van 5 á 6 mensen (inclusief Bart zelf). Homer Simpson (de nogal domme in het gezin), Marge Simpson (de standaard huisvrouw), Lisa Simpson (de nogal wijze in het gezin), en Maggie Simpson (de jongste in het gezin) en in een paar afleveringen nog Homers vader die later in een bejaardentehuis wordt gedumpt. Bart heeft ook nog een hond en een kat wat het ideale gezinsplaatje helemaal afmaakt.

Bart zit gewoon op de basisschool en is niet bepaald het lievelingetje van de docent/leraar. In de introductie (het korte filmpje voor de aflevering begint) zie je dat Bart strafwerk maakt op het schoolbord. Dit is trouwens altijd zo, hij doet dit bijna elke schooldag. Voor de rest kijkt hij het liefst naar zijn favoriete serie: Itchy and Scratchy waar boordevol geweld in zit. Trivia: Itchy and Scratchy is afgeleid van Tom en Jerry. Bart is zoals je eerder al hebt gelezen, erg brutaal en komt daardoor vaak in de problemen. Maar zeg nou zelf, is het niet geweldig om zulke streken uit te halen?

Trivia

Als Bart iets opmerkelijks/ergs ziet dan zegt hij altijd: Ayecaramba. Vaak als hij een grap/streek uithaalt heeft hij ook nog een leuk lachje dat zijn personage helemaal afmaakt!


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bart_Simpson&oldid=666602"