Lisa Simpson

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lisa Simpson is een personage uit de cartoonserie The Simpsons. Lisa stelt de oudste dochter voor uit de Familie Simpson. Ze is de meest slimme in het gezin en ze houdt van gerechtigheid. (Gerechtigheid wil zeggen dat je krijgt wat je verdient. Doe je bijvoorbeeld iets slechts, wordt je ervoor gestraft. Doe je iets goeds, dan wordt je ervoor beloond.) Voor de rest houdt ze ervan om te oefenen op haar saxofoon. Dit wordt overigens niet altijd door Bart gewaardeerd.

Lisa wordt ingesproken door Yeardley Smith.

Woonplaats

Lisa Simpson woont in het fictieve (niet echte) stadje Springfield in Amerika.

Dagelijks leven / Gezin

Lisa leeft in een gezin van 5 á 6 mensen (inclusief Lisa zelf). Homer Simpson (Vader, de nogal domme in het gezin), Marge Simpson (Moeder, de standaard huisvrouw), Bart Simpson (Broer, die van kattenkwaad houdt), en Maggie Simpson (Zusje, het jongste in het gezin) en in een paar afleveringen nog Homers vader Abe die later in een bejaardentehuis wordt gedumpt. Lisa heeft ook nog een hond en een kat wat het ideale gezinsplaatje helemaal afmaakt.

Lisa zit gewoon op de basisschool en is in tegenstelling tot Bart het lievelingetje van de docent/leraar. In de introductie (het korte filmpje voor de aflevering begint) zie je dat Lisa de saxofoon bespeelt. Dit is trouwens altijd zo, ze oefent elke dag. Voor de rest kijkt ze het liefst samen met Bart naar haar favoriete serie: Itchy and Scratchy waar boordevol geweld in zit. Dat programma is afgeleid van Tom en Jerry.

Trivia

Lisa heeft altijd van die wijze uitspraken waar je altijd iets van kan leren, een moraal dus.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lisa_Simpson&oldid=666604"