Homer Simpson

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Homer Simpson is een fictief (=niet echt) personage uit de cartoon-serie The Simpsons. Homer is niet bepaald slim en dus een nogal de domste in de Familie Simpson. Hij heeft wel altijd een goed excuus klaar staan, komt beloftes nooit na en weet zich overal onderuit te komen, juist dat maakt zijn personage helemaal compleet. Homer wordt ingesproken door Dan Castellaneta.

Woonplaats

Homer woont gewoon net zoals de rest van het gezin in het fictiefe (fictief= niet echt) stadje Springfield. Een doorsnee Amerikaans huis met een grote achtertuin, boomhut, garage en opritlaan.

Dagelijks leven / gezin

Homer leeft in een gezin van 5 á 6 mensen (inclusief Homer zelf). Hij is getrouwd met Marge Simpson en samen hebben ze 3 kinderen. Bart Simpson (de asociale, brutale), Lisa Simpson (de nogal wijze in het gezin), en Maggie Simpson (het jongste kind in het gezin) en in een paar afleveringen nog Homers vader die later in een bejaardentehuis wordt gedumpt. Homers gezin bevat ook nog een hond en een kat wat het plaatje helemaal afmaakt.

Homer werkt in een kerncentrale en neemt zijn belangrijke werk niet bepaald serieus. Het liefst slaapt hij dan ook op zijn post en eet hij tussen de pauzes het liefst zoveel donuts als maar kan! Na het werk nog een lekker biertje bij Moe (de plaatselijke café/kroeg) en dan naar huis.

Trivia

D'oh! is het stopwoordje van Homer Simpson. Het woord staat in het Brits online woordenboek. Hij zegt altijd als iets niet leuk is: "D'oh!".


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Homer_Simpson&oldid=851527"