Bob de Bouwer

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bob de bouwer op mok

Bob de Bouwer is een animatieserie. De serie komt uit Engeland en is gemaakt door Keith Chapman. De serie begon op 28 november 1998. Sinds 1998 zijn er al 20 seizoenen gemaakt over hem. De afleveringen van Bob de bouwer duren 10 minuten, maar er zijn inmiddels ook lange speelfilms gemaakt. Er zijn niet alleen films en aflevering, ook worden er andere spullen gemaakt zoals speelgoed, bekers en bakjes voor school, verkleedkleding, spellen en ga zo maar door.

De serie gaat over Bob, hij is een bouwvakker en wordt geholpen door zijn maatjes. Deze maatjes zijn allemaal verschillende machines die hem helpen bouwen. Zijn maatjes heten Wendy en Leo. De namen van zijn machines zijn Scoop, Muck, Dizzie, Rollie en Liftie.

Door de jaren heen is Bob de bouwer wel een beetje veranderd, dit komt doordat het maken van animaties steeds uitgebreider wordt. De animatiebeelden worden steeds echter om te zien.

Soundtrack - Can We Fix It?

Het liedje in het begin gaat als volgt:

Bob de Bouwer, kunnen wij het maken?
Bob de Bouwer, nou en of!

Scoop, Muck en Dizzie, en Rollie ook
Liftie en Wendy, gaan weer loos
Bob en z'n maatjes maken lol
Werken ze samen, is niks ze te dol

Bob de Bouwer, kunnen wij het maken?
Bob de Bouwer, nou en of!

Titus en Bert, Hector en Spud
Kijk ze eens spelen, dat vrolijke grut

Bob de Bouwer, kunnen wij het maken?
Bob de Bouwer, nou en of!

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bob_de_Bouwer&oldid=640643"