Emirates

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Emirates

A380 Emirates A6-EDC.jpg

IATA ICAO Roepletters
EK UAE EMIRATES AIR
Land Flag of the United Arab Emirates.svg Verenigde Arabische Emiraten
Oprichting 25 oktober 1985
Hub(s) Dubai International Airport
Vloot 239
Bestemmingen 156
Website www.emirates.com
Portaal Portal.svg Luchtvaart

Emirates is een luchtvaartmaatschappij in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is in 1985 opgericht door de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten en groeit sindsdien alleen maar. De hub van Emirates is Dubai International Airport, één van de snelst groeiende luchthavens ter wereld. Sinds een aantal jaren maakt het ook gebruik van Al Maktoum International Airport, ook een vliegveld in Dubai, maar nog in aanbouw. Emirates SkyCargo is een onderdeel van Emirates en één van de snelst groeiende luchtvrachtbedrijven ter wereld. Het heeft zijn eigen vliegtuigen, 14 stuks.

Emirates heeft meer dan 140 bestemmingen in Europa, Azië, Midden-Oosten, Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Australië. Ze vliegen vaak op Schiphol en Brussels Airport. Emirates heeft de meeste bestemmingen in de Verenigde Staten, India, Verenigd Koninkrijk, Australië en Pakistan.

Maart 2015 had Emirates 217 vliegtuigen:

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Emirates&oldid=700893"