Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?

Gebruiker:Coolenleuk/overlegarchief2

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

WElkom op het overlegarchief 2 van coolenleuk!

rDit zijn alleen oude berichten!
Klik hier voor mijn overlegpagina!
Hoi Mike1023, Dat zal ik doen!Ik ben nog niet heel erg er mee bezig maar dat zal ik nu doen!En ik begrijp het wel als je een oetsweek hebt had je dan niet kan meeschrijven op wikikids.Over de handtekening,Ik vindt het heel fijn dat je dat wil doen.Ik zou graag iets met pretparken willen of iets met de duitse vlag!alvast bedankt!, Groetjes Gebruiker:Coolenleuk
Ik zal kijken wat ik kan doen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 16 jun 2017 21:13 (CEST)

Hoofdletters, spaties en nog wat

Beste Coolenleuk, ik heb weer een aantal artikeltjes (je schrijft er ongeveer 10 per dag, is het niet?) gecorrigeerd en dat is nog aardig wat werk. Dat zou aanzienlijk minder zijn als je je aan de volgende regels hield. 1. Zinnen en eigennamen beginnen met een HOOFDLETTER. 2. Na een komma of een punt (aan het eind van een zin) hoort een SPATIE. 3. Zet je tekst eerst ter controle in Word, dan zie je zo waar je hoofdletters en spaties bent vergeten. 4. Het is niet werdt en hadt met dt aan het eind, maar gewoon werd == Auteursrechten (2) ==

Hallo Coolenleuk, ik heb allebei je plattegronden verwijderd omdat er auteursrechten op zitten. Mvg, Grab hand animation.gifWiki7 overleg 16 jun 2017 10:15 (CEST) Hoi Wiki 7, Ik heb opp de zoekmachine bij tools hergebruik ingesteld,maar hoe kan het dan dat er auteursrechten op zitten? En kan je mij helpen met het artikel Boudewijn Seapark want je had tips gegeven maar ik kan dat niet allemaal zelf en ik heb het druk met mijn gebruikerspagina en het portaal attractoeparken! groetjesgebruiker:coolenleuk

Ik zal binnenkort eens kijken, ik heb nu toetsweek dus ben wat druk. Trouwens, het is belangrijk dat je weet welke licentie erop zit, anders met je het plaatje niet uploaden. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 20 jun 2017 23:32 (CEST)

Portaal:Attractieparken

Hoi Coolenleuk, leuk om te zien dat je zo enthousiast bezig bent met WikiKids en een portaal hebt aangemaakt. Alleen wilde ik je nog wa vertellen over portalen. Als je een portaal wilt maken, moet je dit eerst even in de Boomhut zeggen. In het verleden zijn er namelijk ontzettend veel (onafgemaakte) portalen gemaakt in een korte tijd en dat willen we graag voorkomen. Ik hoop dat je hier begrip voor hebt. Ik zal volgende week vrijdag even naar je handtekening kijken. Ik momenteel een toetsweek, dus heb helaas niet zo veel tijd om er eentje te maken. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 16 jun 2017 17:13 (CEST)

en had. Wat denk je, zou je dat allemaal kunnen onthouden en (nog belangrijker) met deze adviezen ook wat doen? Groetjes, Paul --PaulD (overleg) 16 jun 2017 20:12 (CEST)

Hoi PAUL, Ik zal dat doen maar ik niet altijd word bij de handt en echt geen 10 paginas per dag, Groetjes coolenleuk~`
Heel goed, Coolenleuk. Misschien dat je (voorlopig) als handtekening 4 tildes (dus ~ en dat 4 keer) kunt gebruiken. Gewoon door die helemaal aan het eind achter het woordje Coolenleuk te plaatsen. Anders blijft het maar aanmodderen. Een handtekening met een vlaggetje erin komt dan later nog wel. Groetjes, Paul --PaulD (overleg) 20 jun 2017 19:05 (CEST)

Mening

Hoi Coolenleuk! Op WikiKids mag de tekst die je plaatst geen mening bevatten. Dit noemen we 'neutraal' schrijven. Omdat iedereen een andere mening heeft willen we die daarom niet op WikiKids hebben. Het stukje wat jij geschreven hebt op Spreepark Berlijn, moet je daarom aanpassen. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 21 jun 2017 18:36 (CEST)

Eronder zetten dat de het de mening van de auteur is, vind ik niet echt een oplossing. Ik zou graag willen dat dit aangepast wordt. Het is een prachtig artikel en ik zou er met liefde op willen stemmen, maar de meningen zitten mij in de weg. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 23 jun 2017 12:14 (CEST)
Oke,Dan doe ik dat!

Groetjes Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg?

Handtekening

Dag Coolenleuk, ik heb een ontwerpje voor je handtekening gemaakt. Ik heb de kleuren een beetje van gebruikerspagina afgehaald en heb twee achtbaan-emoticons gebruikt. Eventueel een kleur of afbeelding wisselen is geen probleem. Hier kun je zien hoe het er nu uitziet. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 22 jun 2017 18:08 (CEST) Dankjewel!Gebruiker:Coolenleuk

Project:Energie, Awards en verzoek

Dag Coolenleuk, ik zou je in het volgende berichtje drie dingetjes willen meedelen. Als eerste het Project:Energie. Ik zie dat je dat bent begonnen en ook categorie hebt aangemaakt voor artikelen die met dat project gemaakt zijn. Toch hebben we die categorie liever niet, aangezien we de projecten graag achter de schermen laten. "Adverteren" op Facebook of in de Boomhut mag zeker, maar op artikelen hebben we dat liever niet. Het tweede deel wat ik tegen je wil zeggen is dat op je artikel over het Spreepark Berlin gestemd heb. Als laatste zou ik je iets willen vragen. Ik ben momenteel bezig om artikelen over Italië en zag het bekendste Italiaanse attractiepark nog geen artikel had. Zou jij misschien een artikel willen schrijven over Gardaland? Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 24 jun 2017 20:47 (CEST) Hoi Mike, Ik ga nu beginnen met het artikel over Gardaland.Ik zeg het je wel als het af is en dankjewel voor de stem! groetjes Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg?

Onnodige categorie

Hallo Coolenleuk je categorie: is verwijderd omdat de categorie maar één artikel bevat. Als het nou bv. drie artikelen bevatte dan bleef de categorie staan. Alvast voor de volgende keer, het is misschien beter als je geen categorie aanmaakt als het maar één artikel bevat. Als het er meer bevat dan mag het blijven op WikiKids. Alvast een fijne zondag. Succes! Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 25 jun 2017 16:09 (CEST)

Verwijderd

Hee Coolenleuk, ik heb je pagina over de Leyhoeve helaas moeten verwijderen. Dat komt omdat bejaardentehuizen niet bekend genoeg zijn om op WikIKids te zetten. Voorbeeldje: Duinrell of de Efteling, dat kent bijvoorbeeld iedereen en dan kun je er iets over schrijven. Maar de groenteman bij mij in de straat kent bijna niemand dus daarom kan ik daar niets over schrijven. Ik hoop dat je het snapt. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 27 jun 2017 16:29 (CEST)

Oke - Deze reactie werd toegevoegd door Coolenleuk (overleg | bijdragen)

Handtekening (2)

Backquote.png

Hey Coolenleuk, ik zie dat je moeite hebt met berichten te handtekenen. Daarom heb ik een trucje; mensen willen meestal zien wie een bericht heeft geschreven op een overlegpagina en wanneer. Dat kun je laten zien in maar een paar seconden. Om een bericht snel te handtekenen zet je vier tildes achter je bericht (~~~~). Als je niet weet hoe je vier tildes moet plaatsen dan zijn er twee manieren om dat te doen;

  • Je kopieert gewoon simpelweg dit bericht
  • Of je houdt shift + de grave accent knop ingedrukt (als je niet weet welke knop dit is; zie de afbeelding rechts)

Ik hoop dat het werkt. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 27 jun 2017 16:58 (CEST) Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg?

Hoi coolenleuk, zou je dit vanaf nu willen doen? Achter ieder bericht ~~~~ zetten. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 29 jun 2017 18:10 (CEST)
Oke! Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg?{{VERV:gebruiker:coolenleuk/handtekening}} (overleg) 30 jun 2017 08:28 (CEST)

Vakantiekaart

Dag Coolenleuk, bedankt voor je leuke vakantiekaart en jou ook een fijne zomervakantie toegewenst! Denk je een beetje om de spaties? De hoofdletters zijn al goed, nu de spaties nog! Groetjes, Paul --PaulD (overleg) 27 jun 2017 18:27 (CEST)

Hoi Paul.Ik ga het proberen met spaties en punten+ capslock.En dankjewel voor het reageren,

Groetjes Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg?

Deltapark Neeltje Jans

Hoi Coolenleuk, je hebt Deltapark Neeltje Jans aangemaakt, maar we hebben ook al het artikel Neeltje Jans. Ik weet niet of je nog verder gaat, maar je kunt even de informatie uit Neeltje Jans overzetten naar jouw artikel. Groetjes, Danoinjesta - OP 1 jul 2017 13:43 (CEST)

Hey Coolenleuk, ik heb ook je artikel Deltapark Neeltje Jans verbeterd met spaties en opmaak etc. Mooi artikel trouwens, groeten Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 3 jul 2017 14:16 (CEST)
dankjewel!het artikel [[Neeltje jans gaat nu weg.Daar komt nu een doorverwijzing te staan!

Groetjes Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg?{{VERV:gebruiker:coolenleuk/handtekening}} (overleg) 3 jul 2017 15:57 (CEST)

Verjaardag

Beste, mag ik misschien weten wanneer u jarig bent. Indien u antwoord kan geven gelieve op mijn overlegpagina dit te melden. Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 2 jul 2017 15:15 (CEST)

Verzoek: Awards

Hallo gebruiker, ik nodig je hierbij van harte om een stem uit te brengen op mijn nominatie voor Turkish Airlines. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 2 jul 2017 15:47 (CEST)

WikiTopografietest + GP

Hoi Coolenleuk, ik he me net aangemeld voor de WikiTopografietest. Ik vind het heel erg leuk dat zo'n oude traditie weer wordt opgepakt en dat iemand er enthousiast mee aan de slag is gegaan. Alleen wilde ik het met je hebben over de prijs. We hebben liever niet dat de winnaar een ster krijgt, aangezien sterren bedoeld zijn voor de artikelen die mensen schrijven of ander werk dat mensen doen voor WikiKids (bijv. gebruikers helpen of technische problemen oplossen). Een test hoort meer bij het verbinden van de community; wat zeker ook belangrijk is, maar niet dat er een ster voor nodig is. Daarnaast zag ik jouw gebruikersboxen nog een paar kleine taalfoutjes staan. Zo is het half-Duits en Science. Veel plezier met het maken van de test. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 5 jul 2017 20:04 (CEST)

Handtekening

Kun je aub de instructies voor een handtekening op Wikikids:Ondertekenen volgen? Mvg, Grab hand animation.gifWiki7 overleg 6 jul 2017 14:22 (CEST)

Bewerking ter controle bekijken (3)

Hoi, om te kijken of de bewerking die je hebt aangebracht wel goed is kun je ook eerst op de knop "Bewerking ter controle bekijken" klikken. Zo kun je zien of wat je hebt gedaan goed is en als dat zo is dan kun je de pagina opslaan. Dit voorkomt dat er elke minuut een wijziging langs komt in de Recente Wijzigingen. Gebruik dus wat vaker de "bewerking ter controle bekijken" knop, en als je dan een aantal wijzigingen hebt gedaan, klik dan op "pagina opslaan". Je moet eerst 20 keer op "ter controle bekijken" klikken. Als je dan tevreden bent moet je pas opslaan!!!! LAATSTE WAARSCHUWING!!!!! :) apoo overleg · (MOD) 15 jun 2017 16:59 (CEST)

Ik doe dat al veel vaker dan eerst.Ik doe het nu bijna altijd.Als ik dat niet doe,Wordt ik dan geblokeerd?

groetjes Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg?Coolenleuk (overleg) 15 jul 2017 10:40 (CEST)

Jij doet steeds heel veel piepkleine bewerkingen achter elkaar. Dat moet je niet doen. Je doet een piepkleine bewerking, je klikt op bewerking ter controle bekijken, als je dan helemaal tevreden bent over de hele pagina dan klik je op opslaan. Ben je niet tevreden over de hele pagina dan doe je weer een paar bewerkingen. Daarna klik je weer op ter controle bekijken om te kijken of je tevreden bent. Zie je dan nog steeds foutjes in de hele pagina dan pas je die weer aan en dan klik je weer op bewerking ter controle. Pas als alle foutjes er uit zijn klik je op opslaan. Je hoeft niet letterlijk eerst twintig keer op die knop te klikken, maar je moet wel meerdere piepkleine bewerkingen of grote bewerkingen in één keer doen. Als je benieuwd bent hoe die wijzigingen er uit zien dan kun je op bewerking ter controle bekijken klikken. Als je helemaal tevreden bent met het eindresultaat en je hebt alle bewerkingen gedaan die je wilde doen en je ziet geen foutjes meer dan klik je op opslaan. :) apoo overleg · (MOD) 15 jul 2017 10:54 (CEST)
Wordt ik geblokeerd als ik dat niet doe?

Groeten Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg?Coolenleuk (overleg) 15 jul 2017 10:56 (CEST)

Ja. Ik heb het nu al 4x uitgelegd. Als je het blijft doen zul je kort geblokkeerd worden zodat je even goed na kunt denken. :) apoo overleg · (MOD) 15 jul 2017 10:59 (CEST)

Wikipedia

Hey Coolenleuk. Ben jij echt lid van Wikipedia want ik zie jou namelijk niet staan op Wikipedia. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 20 jul 2017 10:41 (CEST)

Ja! heet daar ververkerk!

groetjes Coolenleuk (overleg) 24 jul 2017 13:23 (CEST)

Ooh, ben jij dus dit. Groet, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 24 jul 2017 16:59 (CEST)
ja maar ik ga een nieuw account aanmaken want ik ben het wachtwoord vergeten.Op school heb ik hem ingesteld dat die het opslaat.

groeten Coolenleuk (overleg) 25 jul 2017 10:03 (CEST)

Dierentuinen

Dag Coolenleuk, ik zag dat je zo goed bezig was met het maken van artikelen over dierentuinen. Ik zou je graag willen helpen. Ik zou graag de artikelen Diergaarde Blijdorp en Artis willen uitbreiden en Vogelpark Avifauna willen aanmaken, of wilde je dit liever zelf doen? Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 25 jul 2017 20:33 (CEST)

dat mag je zeker doen !Ik wilde meschien een project er over opstarten.groetjes Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg?

Gebruikerspagina

Hallo coolenleuk, het is niet toegestaan om de gebruikerspagina van iemand anders te bewerken. Gebruiker Ronaldoronaldo heeft besloten zijn gebruikerspagina leeg te halen en dat mag. Jij mag het dan niet ongedaan maken. :) apoo overleg · (MOD) 26 jul 2017 13:14 (CEST)

Opmaak-tips

Dag Coolenleuk, je schrijft ontzettend veel artikelen. Qua informatie zijn ze erg goed, maar aan de opmaak zou je nog iets kunnen doen:

  • In de eerste zin van een artikel moet de eerste keer dat je het onderwerp van het artikel hebt genoemd, dit woord worden dikgedrukt. Voorbeeld voor een artikel over slangen: Slangen zijn dieren. Dit is op ieder artikel zo. Stel je zegt later in het artikel "De meeste slangen zijn niet giftig". Dan hoef je slangen niet meer vetgedrukt te schrijven. Het gaat slechts om de eerste keer dat je slangen zegt in het artikel
  • Spelling: Spelling blijft in het Nederlands nou eenmaal enorm lastig en zover ik weet is er haast niemand die foutloos Nederlands kan. In het begin maakte ik ook een hoop spelfouten, maar mede door WikiKids is dat eigenlijk veel minder geworden en ik moet je eerlijk zeggen dat ik daar heel veel voordeel van heb (zeker met Nederlands). Ik heb je artikelen ingezien en vraag je om op de volgende punten te letten:
    • Namen van geografische plaatsen (landen, streken, steden, ect.) zijn altijd met een hoofdletter.
    • Als een zin is afgelopen dient er na de punt een spatie te worden geplaatst voordat er met een nieuwe zin begonnen kan worden.
    • Wat me ook opvalt is dat je de naam van het artikel altijd keurig met de hoofdletters op de juiste plek zet, maar in het artikel zelf dit niet doet. Persoonlijk kopieer ik altijd moeilijke namen (zeker met buitenlandse woorden).

Het is niet om je te plagen, maar eerder om je artikelen nog beter te maken. Hiermee wil ik niet zeggen dat je artikelen slecht zijn, in tegendeel (het zijn prachtige artikelen). Het is eerder om te zorgen dat we minder tijd kwijt zijn aan het verbeteren van spelling en dus meer tijd kunnen besteden aan andere dingen (zoals het helpen van nieuwe gebruikers en het schrijven van artikelen). Het hoeft ook zeker niet in ene keer. Probeer bijvoorbeeld eerst op het eerste puntje uit de lijst te letten en als dat na een tijdje goed gaat kun je door naar het volgende puntje. Ik hoop dat alles duidelijk is en als je nog vragen hebt kun je ze hieronder stellen. Veel schrijfplezier en ik hoop (en iedereen anders) ook dat we je nog een hele tijd op WikiKids mogen blijven zien. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 30 jul 2017 17:27 (CEST)

Verzoek: Awards

Hallo gebruiker, ik nodig je hierbij van harte om een stem uit te brengen op mijn nominatie voor het artikel Antoni van Leeuwenhoek. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 5 aug 2017 14:51 (CEST)

Titel

Hey Coolenleuk, ondanks een fout bij de titel wil ik je bedanken voor het wijzigen van de titel bij VOC. Alleen mag helaas de titel niet bestaan uit (een) lidwoord(en) (de, het, een). Dat je het maar weet voor de volgende keer. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 15 aug 2017 17:48 (CEST)

alsjeblieft!Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg?Coolenleuk (overleg) 15 aug 2017 18:30 (CEST)

Portaal:Dierentuinen

Ik heb hier alvast het portaalplaatje voor Portaal:Dierentuinen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 17 aug 2017 11:57 (CEST)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:Coolenleuk/overlegarchief2&oldid=606420"