Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Stem nu op: Tachtigjarige Oorlog

Gran Canaria

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een satellietfoto van het eiland.

Gran Canaria is na Tenerife en Fuerteventura het grootste eiland van de Spaanse archipel de Canarische eilanden.

Geografie

De hoofdstad van het eiland is Las Palmas de Gran Canaria, met 377.000 inwoners in 2007. Het eiland zelf heeft 838.397 inwoners en een oppervlakte van 1560 km². Het hoogste punt van Gran Canaria ligt op 1949 meter hoogte, dat is dus bijna twee kilometer. Het eiland is verdeeld over 21 gemeentes.

Gran Canaria ligt 210 kilometer verwijderd van de kust van Afrika.

Taal

Op Gran Canaria wordt Spaans gesproken. Dat komt omdat de Spanjaarden het in de 15e eeuw veroverden.

Toerisme

Op het eiland komen veel toeristen dat komt door de aangename temperatuur van rond de 22° Celsius. Ook het zeewater is hier warm. De temperatuur daarvan ligt meestal tussen de 19 en 24° Celsius. De meeste van de toeristen gaan naar het zuiden van het eiland. Daar is het droger dan in het noorden. Niet alleen buitenlanders, maar ook spanjaarden vieren hier hun vakantie. Vooral de badplaats Playa del Inglés is in trek.

In het oosten van het eiland ligt het vliegveld.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gran_Canaria&oldid=617307"