Japanners

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een Japanse familie.

De Japanners (Japans: 日本人, Nihon-jin) zijn een groep van volken (Yamato, Ainu, Ryukyuanen en Nivchen) die wonen in de Japanse Archipel (voor de gemakkelijkheid gewoon Japan). De meeste Japanners leven op deze eilanden, die alle deel uitmaken van Japan, maar een aantal is door de loop van de tijd geëmigreerd, vooral naar Hawaï, de westkust van de Verenigde Staten en Canada, Latijns-Amerika (vooral Brazilië) en Rusland (vooral naar Sachalin en Kraj Primorski). De gemiddelde Japanner is erg hoog opgeleid, dit naar aanleiding van de zogenaamde "examenhel".

Twee geisha's in originele kleren, waaronder een kimono.

Je hebt ook geisha's. Dit zijn vrouwen die zich helemaal verkleden om voornamelijk mannen te vermaken. Om geisha te worden moet een vrouw een opleiding volgen, die al begint rond het zevende levensjaar. Tegenwoordig zijn Japanse vrouwen over het algemeen een stuk minder geïnteresseerd in het vak dan vroeger. Een geisha draagt een typisch Japanse jurk, een zogeheten kimono.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Japanners&oldid=700114"