Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Jasper van Dijk

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jasper van Dijk
Jasper van Dijk1.jpg
Van Dijk in 2012
Naam voluit Jasper Jonathan van Dijk
Geboren 20 april 1971
Geboren te Jutphaas
Overleden
Overleden te
Gehuwd met
Relatie met
Partij Socialistische Partij
Religie
Stroming
Functie
Aantreden
Aftreden
Voorganger
Opvolger
Functie(s)
Gemeenteraadslid Amsterdam (2006)
Lid Tweede Kamer (2006-heden)
Portaal Portal.svg Politiek

Jasper Jonathan van Dijk (Jutphaas, 20 april 1971) is een Nederlands politicus voor de Socialistische Partij. Van Dijk is sinds 2006 lid van de Tweede Kamer namens de SP.

Van Dijk studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en was na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 enkele maanden gemeenteraadslid in Amsterdam. Van Dijk werkte al achter de schermen bij de SP in de Tweede Kamer en het Europees Parlement. Hij was betrokken bij de campagne tegen de Europese grondwet en schreef een stuk over een nieuw vmbo. In 2006 werd Van Dijk verkozen tot de Tweede Kamer en stond toen 13e op de kieslijst. Van Dijk houdt zich bezig met het onderwijs, de media, Europese Zaken, Buitenlandse Zaken, integratie, wetenschap, cultuur en de voormalige Nederlandse Antillen. Van Dijk hield zijn maidenspeech over de wijziging van de leerplicht en verzette zich tegen de afschaffing van de studiebasisbeurs.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jasper_van_Dijk&oldid=641155"