Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Julio Iglesias

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Julio Iglesias09.jpg

Julio José Iglesias de la Cueva (Madrid, 23 september 1943) is een Spaans volkszanger. Iglesias is één van de bekendste artiesten uit Spanje en de bestverkopende Spaanstalige artiest ter wereld. Julio Iglesias kun je daarom ook wel vergelijken met de Spaanstalige versie van André Hazes. Iglesias is ook de vader van Enrique Iglesias, een andere wereldwijd bekende Spaanse zanger.

Aanvankelijk was Iglesias voetballer bij Real Madrid en studeerde rechten. Na een ongeluk moest hij zijn voetbalcarrière beëindigen. In 1968 won bij het Songfestival van Benidorm en wist een platenlabel binnen te slepen. In 1970 deed Iglesias mee aan het Eurovisiesongfestival met het nummer Gwendolyne namens Spanje. Hij won dat jaar niet, maar werd wel in Europa erg bekend. Vanaf 1978 bracht Iglesias ook nummers in het Engels, Frans en Italiaans uit. In 2015 werd Iglesias uitgeroepen tot ereburger van de stad Madrid.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Julio_Iglesias&oldid=602997"