Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Knooppunt Grijsoord

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
AB-Kreuz.svg

Grijsoord
Nog geen afbeelding
beschikbaar
Informatie
Type trompetknooppunt
Kruisende wegen A12E35 x A50
Plaats Arnhem/Wolfheze
Land Vlag van Nederland Nederland
Portaal Portaalicoon Verkeer & Vervoer

Knooppunt Grijsoord is een verkeersknooppunt voor de aansluiting van de autosnelwegen A12 en A50, bij Arnhem. Dit knooppunt is geopend in 1972.

De naam Grijsoord komt van het voormalige vakantieoord voor zieke kinderen, dat de naam Grijsoord had. Het vakantieoord lag toen op de plek waar nu de verbindingsweg van Eindhoven naar Oberhausen ligt.

A30 Grijsoord-Kootwijk

Vroeger waren er plannen om knooppunt Grijsoord als klaverblad aan te leggen. Er waren plannen om de A30 aan te leggen tussen knooppunt Grijsoord en de A1 bij Kootwijk. De A30 zou dan ongeveer dezelfde route hebben als de N310. Echter werd de A30 aangelegd tussen Barneveld en Ede. De plannen van de A30 tussen Grijsoord en Kootwijk verdwenen daarna.

Een overblijfsel van het plan is nog steeds te zien aan het knooppunt; de rijbanen van de A50 liggen hier ver uit elkaar en het knooppunt is ruim opgezet.

Aansluitende wegen

   Aansluitende wegen   
        
 A12E35
richting
Utrecht / Den Haag 
Brosen windrose nl.svg  A12A50E35
richting
Apeldoorn / Arnhem /
Zwolle / Doetinchem / Oberhausen 
    A50
richting
Rotterdam / Nijmegen /
Eindhoven 
  


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Knooppunt_Grijsoord&oldid=677239"