Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: Internationaal recht en Argentinië

Barneveld (Nederland)

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Barneveld (dorp))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Barneveld
Barneveld vlag.svg
Coat of arms of Barneveld.svg

NL - locator map municipality code GM0203 (2016).png

Provincie Flag of Gelderland.svg Gelderland
Talen
Inwoners 56.625 (322 inw/km²)
Oppervlakte 176,69 km²
Hoofdplaats(en) Barneveld
Hoofdstad
Burgemeester Asje van Dijk (CDA)
Gezaghebber
Religie
Munteenheid
Postcode(s) 3770-3776, 3780-3781, 3784-3785, 3794, 3886
Netnummer(s) 0342, 0577
Volkslied
Nationale feestdag
Website www.barneveld.nl
Portaal Portal.svg Nederland

Barneveld (Nedersaksisch: Barreveld of Bareveld) is een plaats en gemeente in Gelderland. De gemeente telde op 1 mei 2014 54.356 inwoners. De burgemeester is Asje van Dijk. De inwoners verdienen er gemiddeld zo ongeveer € 12.200,- per jaar. Bekend in de gemeente Barneveld is de Veluwehal. Hier kun je bowlen,gezellig iets drinken, gourmetten met grote groepen, zwemmen en muziekles volgen.

Toerisme

In de zomer kun je naar Barneveld toe gaan om naar de Oud Veluwse Markt te gaan. Hier kun je over een markt lopen. De kooplieden (verkopers achter de kraampjes) verkopen ambachtelijke producten en verkopen producten uit deze tijd, zoals schoenen en huishoudelijke spullen. Naast de markt is er ook een rommelmarkt. Op deze rommelmarkt mogen alleen kinderen zitten die spulletjes verkopen. De Oud Veluwse Markt is er 6 keer in de zomervakantie en vind plaats op de donderdag.

Media

Barneveld heeft ook een eigen krant, genaamd: Barneveldse Krant en de Barneveld Vandaag. Hierin staat het nieuws uit de gemeente Barneveld. Ook staan er nieuwsitems in uit het hele land. De 'Barneveld Vandaag' wordt elke donderdag bezorgd bij de mensen thuis en is een gratis krant. Hier staat vooral veel reclame in.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Barneveld_(Nederland)&oldid=634681"