Landklimaat

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een continentaal klimaat of een landklimaat is een klimaat waar de verschillen tussen de seizoenen zomer en winter erg groot zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld een zeeklimaat.

Landen met een D-klimaat.

Een continentaal klimaat komt voor in onder anderen Rusland, Oekraïne, Kazachstan, Mongolië, de Verenigde Staten en Canada.

Het landklimaat is een strenge winter (erg koud) en een hete zomer. Dit komt doordat er geen invloed is van de zee. Het landklimaat wordt heel snel warm, maar koelt ook snel af. In het noordelijkste gedeelte van het gebied komt de temperatuur in de zomer niet boven de 15 graden. Daarom kunnen er geen loofbomen meer groeien. Er groeit hier niks anders dan het Naaldbos


Een continentaal is vaak droog zowel in de zomer als de winter, in de zomer is het droog en warm en in de winter droog en koud.

Als het voorjaar is, verandert de grond in een grote blubberboel. Dit komt doordat de sneeuw die op de grond ligt smelt en de grond ontdooit.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Landklimaat&oldid=689473"