Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Lufthansa

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lufthansa
Airbus A380-841, Lufthansa AN2054509.jpg
IATA ICAO Roepletters
LH DLH LUFTHANSA
Land Vlag van Duitsland Duitsland
Oprichting 1953
Hub(s) Frankfurt am Main
München
Vloot 270 vliegtuigen
Bestemmingen 220
Website Website van Lufthansa
Portaal Portal.svg Luchtvaart


Lufthansa is de nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland, en tevens de grootste. De vloot bestaat 287 vliegtuigen. De maatschappij heeft ook nog 95 vliegtuigen besteld. Lufthansa bezit ook de Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld.

Lufthansa zit in de Star Alliance. Dat is een samenwerkingsverband tussen verschillende wereldwijde luchtvaartmaatschappijen. Andere luchtvaartmaatschappijen van de Star Alliance zijn het Belgische Brussels Airlines, het Singaporeese Singapore Airlines en het Britse bmi. Lufthansa is voor 45% eigenaar van Brussels Airlines. Andere dochterondernemingen (bedrijven waarvan Lufthansa de eigenaar is) zijn o.a. Lufthansa Cargo (luchtvrachtmaatschappij), Condor (een goedkope luchtvaartmaatschappij, Low-Cost) en Lufthansa CityLine (een regionale luchtvaartmaatschappij).

De belangrijkste luchthavens voor Lufthansa zijn die van Frankfurt am Main, München en Düsseldorf, maar het bedrijf maakt ook gebruik van andere Duitse luchthavens, zoals die van Berlijn, de hoofdstad van Duitsland. Lufthansa maakt ook internationale vluchten, ook naar Nederland.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lufthansa&oldid=641374"