Mallorca

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Mallorca is een eiland van de Balearen in de Middellandse Zee. Het hoort bij Spanje. De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca.

Toeristen

Mallorca is een toeristisch eiland. toeristische plaatsen zijn: Ca'n pastilia, El Arenal en Cala d'Or.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is een grote, drukke stad. Ook is het de hoofdstad van Mallorca. In de haven liggen een aantal luxe cruiseschepen. ook is hier een erg mooie kathedraal.In het nieuwe centrum staat een groot warenhuis dat heet El Corte Ingles. Niet ver van Palma de Mallorca ligt de luchthaven van Mallorca

Siesta's

Op Mallorca houden ze net als in Spanje siësta's. Dat zijn een soort middagdutjes. Ze duren ongeveer van 12 tot 2 uur. Als je in Palma de mallorca of in een andere toeristische stad bent houden ze niet altijd siësta's. Dan kan je ook in de middag winkelen.

Bergen

In het midden van het eiland liggen bergen. Soms ligt er sneeuw op de toppen, hoewel dat niet heel vaak gebeurt, omdat Mallorca best wel warm is.

Satellietfoto

Mallorca.jpg

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Mallorca&oldid=555370"