Portaal:Spanje

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina
PortaalSpanje.png
Welkom op Portaal:Spanje!
EU-Spain.svg

Op dit portaal kun je van alles vinden over het Zuid-Europese land Spanje. Je vind onder andere links naar artikelen over de Spaanse autonome regio's, geschiedenis, geografie en bekende Spanjaarden. Is Spanje jouw favoriete vakantieland? Of ben je gek op Spaanse muziek? Neem dan een kijkje op onze projectpagina. Hier vind je allerlei artikelen die nog opgeknapt of aangemaakt moeten worden.

Over Spanje
Spanje (officieel het Koninkrijk Spanje) is een land in het zuidwesten van Europa, op het Iberisch Schiereiland, met ruim 47.000.000 inwoners. Drie landen grenzen aan Spanje, namelijk Portugal in het westen en Frankrijk en Andorra in het noorden. Bijna geheel de grens met Frankrijk en Andorra wordt gevormd door een bergketen, de Pyreneeën. Spanje is een populair vakantieland. Ten zuiden van Spanje ligt een heel speciaal gebied en dat heet Gibraltar. Dat is een kroonkolonie van het VK. Lees verder...

Koningshuis
Felipe de Borbón en 2012.jpg

De huidige Spaanse monarchie ontstond pas in 1975, na de dood van dictator Francisco Franco. Sindsdien zijn de koningen geweest:

  1. Juan Carlos I (1975-2014)
  2. Felipe VI (2014-heden)

Koning Juan Carlos I zorgde er tevens voor dat Spanje een democratie werd, waarin het koningshuis geen politieke invloed heeft.

Artikelen over Spanje
Lafajana pan z00.jpg
Reproduction cave of Altamira 01.jpg
Bentayga2.jpg
Aranjuez PalacioReal cadena.jpg
TapasenBarcelona.JPG

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Spanje&oldid=643043"