Portaal:Rusland

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina
PortaalRusland.png
Welkom op Portaal:Rusland!
Russian Federation (orthographic projection) - Crimea disputed.svg

Hier vind je alles over Rusland, het grootste land op aarde op de grens van Europa en Azië. Op dit portaal kun je links naar artikelen over geografie, geschiedenis, cultuur en politiek vinden. Rusland is een erg groot en daardoor ook zeer veelzijdig land. Vind jij Rusland ook erg interessant? Wil je meehelpen met het schrijven van artikelen over Rusland? Neem dan een kijkje op onze projectpagina! Hier vind je alle artikelen die nog verbeterd of aangemaakt moeten worden. Veel lees- en schrijfplezier!

Over Rusland
Rusland, officieel de Russische Federatie, is het grootste land ter wereld. Rusland ligt gedeeltelijk in Europa en gedeeltelijk in Azië, waardoor het een zogeheten transcontinentale staat wordt genoemd. Het Oeralgebergte vormt de scheidingslijn tussen de twee delen. De hoofdstad van Rusland is Moskou, dat in het westen van het land ligt. De meeste Russen wonen in het Europese deel van Rusland, waar veel steden liggen (waaronder Sint-Petersburg). Het noordoosten staat ook wel bekend als Siberië. Door de grootte van Rusland telt het land enorm landschappen, meren, bergen en rivieren en grenst daarnaast nog aan een groot aantal landen en zeeën. Rusland heeft een gebiedje in Europa dat niet aan de rest grenst, genaamd Kaliningrad. Daarnaast is de Krim nog door Rusland bezet en ziet Rusland het ook als onderdeel van hun land. Echter beschouwen veel landen de Krim nog steeds onderdeel van Oekraïne. Lees verder...

Bestuurlijke indeling van Rusland
Map of federal subjects of Russia (2005).svg

Federale steden:

Autonome districten:

Autonome oblast:


* De Krim en Sebastopol behoren officieel tot Oekraïne, maar zijn bezet en bestuurd door Rusland.


Artikelen over Rusland

1 Saint Basils Cathedral.jpg Spb 06-2012 Palace Embankment various 14.jpg Beef Stroganoff.jpg L.N.Tolstoy Prokudin-Gorsky.jpgAfkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Rusland&oldid=709882"