Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Samara

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Farm-Fresh bullet go.png Voor het artikel over de rivier de Samara, klik hier
De skyline van Samara

Samara is een grote stad in Europees Rusland met 1.157.880 inwoners in het jaar 2002. Geografisch ligt het in het oosten van Moskou, de Russische hoofdstad en grootste stad. De stad ligt aan een samenvloeiing van twee verschillende Russische rivieren. Die heten de Samara (rivier) en de Wolga. Samara wordt beschouwd als de zesde grootste stad van Rusland. Het is een financieel, industrieel en cultureel centrum. Vooral industrie is heel belangrijk voor de economie van Samara. In de stad zijn enorm veel bedrijven en winkels. Ook zijn er veel wolkenkrabbers. Binnen Samara bevindt zich een stuwmeer. Namelijk het Stuwmeer van Samara. Vanuit de stad kun je allerlei plaatsen op de wereld bereiken. Je kunt per vliegtuig gaan, reizen met de metro, reizen met de trein, reizen met de auto en nog veel meer. De stad heeft zelfs een eigen luchtvaartmaatschappij. Namelijk Samara Airlines.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Samara&oldid=699570"