Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Rostov aan de Don

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De skyline van Rostov aan de Don

Rostov aan de Don is een grote stad in Rusland met 1.068.267 inwoners in het jaar 2002. De stad ligt aan de rivier de Don. Het heet Rostov aan de Don, omdat er ook een andere Rostov is in Rusland. Dat is namelijk Rostov Veliki, één van de oudste steden in Rusland. Niet ver hiervandaan ligt de monding van de Don. Geografisch ligt Rostov in het zuidwesten van Rusland. De plek waar nu Rostov ligt is al heel lang bewoond. Vroeger was er een Oud-Griekse kolonie. Later was er een fort van de Italianen uit de stad Genua en een vestiging van Turken. Rostov is een financieel, industrieel en cultureel centrum. In de stad zijn veel wolkenkrabbers, maar ook oude bezienswaardigheden. Het is één van de grootste havensteden in Rusland. Rostov is namelijk de tweede grootste havenstad van Rusland (na Sint-Petersburg). Met de trein kun je vanaf hier naar veel andere steden in het land en het buitenland. Via het vliegveld van Rostov kun je heel de wereld bereiken.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Rostov_aan_de_Don&oldid=700542"