Portaal:Zweden

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina
PortaalZweden2.png
Welkom op Portaal:Zweden!
EU-Sweden.svg

Hier vind je alles over het Scandinavische land Zweden. Op dit portaal is onder meer aandacht voor de provincies, grote steden, cultuur, economie, politiek en bekende personen dat het land rijk is. Vind jij Zweden ook een interessant land? Kijk dan op onze projectpagina. Hier vind je alle artikelen die we nog wensen over dit onderwerp en alle artikelen die nog uitgebreid kunnen worden. Jouw hulp is van harte welkom!

Over Zweden
Zweden of eigenlijk het Koninkrijk Zweden is een land in Noord-Europa. Het land vormt samen met Noorwegen en Denemarken Scandinavië. Het is het grootste land van Scandinavië en heeft ook de meeste inwoners.

De hoofdstad van Zweden is Stockholm. Andere grote steden in Zweden zijn Göteborg, Malmö en Uppsala. Zweden is één van de rijkste en welvarendste landen ter wereld. Zweden heeft ook een volkslied: Du gamla, Du fria

Zweden is lid van de Noordse Raad en sinds 1 januari 1995 ook lid van de Europese Unie. In Zweden betaalt men niet met de euro, maar met Zweedse kronen. Zweden is het land van Pippi Langkous, Knäckebröd, Astrid Lindgren, IKEA, Volvo en ABBA. Lees verder...

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Zweden&oldid=806974"