Portaal:Frankrijk

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina Inschrijving Galerij
Portaal Frankrijk.png
Welkom

Bienvenue au portail de la France! Vraagteken2.png. Frankrijk is een land in Europa. Het land heeft 60.876.136 inwoners. De officiële taal is Frans. Frankrijk is het meest bezochte land ter wereld. Iedereen weet wel wat over het land van de Franse keuken, Parijs, mode, wijn, kastelen, bergen en de Franse taal. Al eeuwen lang speelt Frankrijk een belangrijke rol in Europa en de wereld. Het had op een gegeven moment het op een na grootste koloniale rijk van de wereld! Dit is waarom er nog steeds Frans wordt gesproken in grote delen van Afrika, Canada en Azië. Wil je meer weten over Frankrijk? Lees dan deze pagina of lees verder op dit portaal!

Mont Blanc
PanoMontBlancHDR edit 1.jpg

Zou jij de hoogste berg van Europa durven beklimmen? Toevallig staat die berg in Frankrijk! De Mont Blanc is met 4810,90 meter in ieder geval de hoogste berg in de Alpen. De top ligt bijna op de grens tussen Frankrijk en Italië.

De Hoofdstad; Parijs
De Eiffeltoren staat in de stad Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk. Parijs is de belangrijkste stad van Frankrijk. Ook is het een van de grootste plaatsen van Europa.

De stad ligt aan de rivier de Seine op ongeveer 6 uur rijden met de auto vanuit Utrecht. Er wonen ongeveer 11 miljoen mensen in deze wereldstad met heel veel voorsteden. Parijs is in 20 arrondissementen opgedeeld. Parijs wordt ook wel de stad van de liefde, licht en mode genoemd.

Parijs is beroemd om zijn kunst in de musea, zoals de Mona Lisa in het Louvre. Ook is Parijs de modestad. De wereldtentoonstelling zo’n 125 jaar geleden gaf Parijs zijn beroemde toren, de Eiffeltoren.

Parijs heeft niet alleen de Eiffeltoren, maar ook de Sacré Coeur de Notre Dame. Wat ook leuk om te bezoeken is, is de bekende laan Avenue des Champs-Élysées, en, aan het einde daarvan, de Arc de Triomphe.

Het volkslied van Frankrijk
Fout in widget Youtube: unable to write file /usr/share/mediawiki/extensions/Widgets/compiled_templates/wrt6460c25d6dd0b6_29711577
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Frankrijk&oldid=655680"