Portaal:Griekenland

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina
PortaalGriekenland.png
Welkom op Portaal:Griekenland!
EU-Greece.svg

Hier vind je alles over het Zuidoost-Europese Griekenland. Op dit portaal is onder meer aandacht voor de provincies, grote steden, cultuur, economie, politiek en bekende personen dat het land rijk is. Vind jij Griekenland ook interessant? Kijk dan op onze projectpagina. Hier vind je alle artikelen die we nog wensen over dit onderwerp en alle artikelen die nog uitgebreid kunnen worden. Jouw hulp is van harte welkom!

Over Griekenland
Griekenland, officieel de Helleense Republiek (Grieks: Ελληνική Δημοκρατία), is een land in het zuidoosten van Europa dat aan Albanië, Noord-Macedonië, Bulgarije en Turkije grenst.

Het bestaat uit vast land met daaraan een schiereiland, de Peloponnesos. Bij Griekenland horen ook nog zo'n 1500 eilanden en daarvan zijn er 160 bewoond. Griekenland is rond de 132.000 km² groot en er wonen bijna 11 miljoen mensen. Het is een bergachtig land.

Griekenland staat vooral bekend om z'n stranden, eilanden, het eten en de rijke geschiedenis. Lees meer...

Periferieën van Griekenland

Griekenland is verdeeld in 13 periferieën dat zijn een soort van provincies:


GreeceNumberedPerepheries.png

Daarnaast is er nog de Athos, een klein landje voor Griekse monniken.

Het Oude Griekenland
The Parthenon in Athens.jpg

In de Griekse oudheid bestond het huidige Griekenland uit verschillende stadsstaten. Het Oude Griekenland heeft een belangrijke invloed gehad op het latere Romeinse Rijk en de westerse samenleving. Zaken als filosofie en democratie zijn er bedacht en verschillende belangrijke personen, zoals Homerus en Alexander de Grote speelden een belangrijke rol in de geschiedenis.

Zoek je naar meer informatie over het Oude Griekenland? Bezoek dan ons Portaal:Griekse Oudheid!

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Griekenland&oldid=642999"