Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Portaal:Zwitserland

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina Inschrijving
PortaalZwitserland.png
Welkom op Portaal:Zwitserland!
Europe-Switzerland.svg

De Zwitserland (ook wel Zwitsers Eedgenootschap, de Zwitserse Bondstaat of Zwitserse Confederatie) is een land in Midden-Europa. Zwitserland is een echt Alpenland en is ook een zogeheten binnenstaat, het grenst aan geen enkele zee. In het noorden van Zwitserland ligt Duitsland, in het westen ligt Frankrijk, in het zuiden ligt Italië en in het oosten ligt Oostenrijk en het piepkleine landje Liechtenstein.

Zwitserland is bekend om haar natuur; het heeft talloze bergen, dalen en meren. Ook staat Zwitserland bekend om haar chocola, kazen, horloges en het Rode Kruis. Zwitserland is ook een neutraal land. Zwitserland zal zich daarom ook niet zo snel met de buitenlandse politiek bemoeien en kiest geen partij in oorlogen. Hierdoor was Zwitserland in de Eerste en de Tweede Wereldoorlog ook niet bezet geweest. Zwitserland is daarom ook geen lid van de Europese Unie of de NAVO. Aan de Verenigde Naties neemt Zwitserland wel deel, haast elk erkend land is daar namelijk lid van.

Hoewel vaak gezegd wordt van wel, geen Zwitserland officieel geen hoofdstad! Bern is namelijk de bondsstad van Zwitserland. In principe houd het haast precies hetzelfde in. Zwitserland is, net als België, een federatie. Er zijn maar liefst 26 kantons. In Zwitserland zelf worden maar liefst vier talen gesproken, namelijk Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans. Lees verder...

Het land, Zwitserland
Vlag - Wapen - Volkslied
Karte Kantone der Schweiz farbig 1996.png

Lagodilugano0001.jpg Hauteurs du Jura vues depuis Saint-Laurent-la-Roche.jpg Chateau de Chillon.jpg


Wist je dat...

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Zwitserland&oldid=616390"