Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg
Stem nu op: Automaatrijbewijs, Dyscalculie, Geschiedenis van Frankrijk en Pysanka

Portaal:Oostenrijk

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina Aanmelden
Portaal Oostenrijk.png
Welkom
Wien Hofburg Neue Burg Heldenplatz.jpg
SalzburgUniversityFortress.JPG

Welkom op Portaal Oostenrijk. Hét portaal over dit Europese land. Hier vind je links, info en foto's over Oostenrijk. Meld je aan of kijk bij de artikelen die nog moeten worden gemaakt op de projectpagina. Oostenrijk is een erg divers land, met bergen, meren, kerken, kastelen en heel veel cultuur. Ben je ook geïnteresseerd in Oostenrijk? Meld je dan aan en ga aan de slag!

Oostenrijk
Oostenrijk map.gif

Oostenrijk is een land in centraal Europa en grenst aan Zwitserland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Italië Slovenië en de ministaat Liechtenstein. De belangrijkste rivier is de Donau. Die is dan ook verbonden met de Zwarte Zee en is dus zeer belangrijk voor de scheepvaart. De hoofds... Lees verder

Steden en deelstaten
Steyr Altstadt.jpg

Steyr is een stad in Oostenrijk in de deelstaat Opper-Oostenrijk. De stad heeft ongeveer 39.300 inwoners en ligt bij de monding (een einde van een rivier, bijvoorbeeld dat een rivier in een zee eindigt of een andere rivier) van de rivier de Steyr in de Enns. Het ligt in de buurt van... Lees verder

Geschiedenis

Oostenrijk heeft een lange geschiedenis, die gaat over een veel groter gebied dan het huidige Oostenrijk. Oostenrijk begon als een grensgebied van het Frankische Rijk: het Markgraafschap Oostenrijk. Toen het Frankische Rijk instortte werd het een hertogdom en in 1453 aartshertogdom. Oostenrijk werd het machtigste land van Europa, werd een keizerrijk en dubbelmonarchie tot het in 1918 werd verslagen en ten onder ging.

Lees een uitgebreide versie van dit verhaal op het artikel!


Geschiedenis van Oostenrijk:

Vienna Battle 1683.jpg
Austria-Hungary map.svg


Wist je dat...
  • Oostenrijk zes verschillende soorten bestuur heeft gehad? Dat zijn markgraafschap, hertogdom, aartshertogdom, keizerrijk, dubbelmonarchie, rijksgouw en republiek.
  • De hoogste berg van Oostenrijk de Gloss Glockner is?
  • De grootste stad van Oostenrijk Wenen is?
  • Wenen in 2010 werd verkozen als de beste stad om te leven?


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Oostenrijk&oldid=610359"