Portaal:Israël

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Portaal Inschrijven Projectpagina
PortaalIsrael.png
Welkom op Portaal Israël
Flag of Israel.svg
Welkom op Portaal Israël. Hier leer je meer over het land Israël. Israël is een Republiek in het Midden-Oosten aan de kust van de Middellandse Zee. Israël is ontstaan in 1948 onder leiding van David Ben-Gurion. De officiële taal is Hebreeuws en Arabisch heeft een speciale status. In Israël betaal je met de Israëlische sjekel. De president is Yitzhak Herzog en de premier is Naftali Bennett. Het land heeft 8.299.706 inwoners. De oppervlakte bedraagt 22.072 km². In Israël zijn er veel bekende godsdiensten: Jodendom, Islam en Christendom. Daaruit zijn veel conflicten ontstaan. Het volkslied is Hatikwa. De nationale feestdag is de Onafhankelijkheidsdag op 14 mei. Op de projectpagina vind je alle artikelen over Israël.
Artikel van de maand
Tel Aviv
Het artikel van de maand is de Jom Kippoeroorlog
De Jom Kippoeroorlog was een oorlog die uitbrak op de Grote Verzoendag (1973) in Israël. Door deze oorlog ontstond in Europa een olietekort. Daarvoor werd benzine op de bon gezet en kwamen er autoloze zondagen. Meer weten? Lees dan snel verder!
Regio's
Un-israel.png
Artikelen
Bill Clinton, Yitzhak Rabin, Yasser Arafat at the White House 1993-09-13.jpg
Westernwall2.jpg
Knesset in Jerusalem Israel.jpg
Sea-of-Galilee-1900.jpg

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Israël&oldid=825739"