Help mee! Maak een account of meld je aan.

Een prettige Bevrijdingsdag!

Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?

Bethlehem

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De plaats waarin men denkt dat Jezus Christus is geboren is belegd met marmer en een ster waar de voederbak met Jezus moet hebben gestaan

De plaats Bethlehem ligt niet ver van Jeruzalem. Het is de plaats waar Jezus Christus is geboren. Hij is er onder eenvoudige omstandigheden geboren, want zijn ouders moesten Nazareth verlaten vanwege een volkstelling. Omdat er geen plek was in een herberg moesten de hoogzwangere Maria en Jozef naar een stal die in een grot was gebouwd. De geboorte van Jezus vond waarschijnlijk in het jaar 4 voor Christus plaats, maar het kan ook in 6 voor Christus zijn geweest. Dat laatste heeft te maken met de Ster van Bethlehem wat een samenstand van 3 planeten zou moeten zijn geweest. Het Kerstverhaal van de geboorte van Jezus wordt beschreven in de Bijbel. Het Evangelie van Lucas en van Mattheüs maken een beschrijving vanuit verschillende perspectieven, namelijk vanuit Maria en vanuit Jozef.

In de islam gelooft men ook in de maagdelijke geboorte van Jezus Christus. De plaats Bethlehem word echter niet genoemd in de Koran.

De Geboortekerk

Toen in de vierde eeuw de houding in het Romeinse Rijk ten opzichte van het christendom veranderde omdat de keizer van Rome zelf christen werd, heeft men gezocht naar de plaats waar Jezus geboren zou zijn. Men heeft op die plaats een kerk gebouwd. Het mogelijk de oudste kerk ter wereld.

Videoclip

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bethlehem&oldid=613027"