Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?

Evangelie

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De barmhartige Samaritaan zoals die is geschilderd door Rembrandt van Rijn

Evangelie is blijde boodschap van Jezus Christus. Er staan in de Bijbel 4 evangeliën, namelijk van Mattheüs, Marcus, Lucas en Johannes. Het goede nieuws is dat God ons vergeeft, ook al hebben we fouten gemaakt. Jezus zegt dat er leven na de dood is en dat we daar God kunnen ontmoeten. Je moet er wel wat voor doen. Als je alleen maar aan jezelf denkt, wordt dat lastig. Daarom zegt Jezus dat je je naaste net zo veel lief moet hebben als jezelf en God boven alles. Dat is niet makkelijk, maar het maakt de wereld wel een stuk beter. Bovendien kun je in dit leven God zelf ontmoeten als je dat goed doet.

De barmhartige Samaritaan

Een van de bekendste verhalen van Jezus is die van de barmhartige Samaritaan. Daarin wordt iemand beroofd van zijn geld en half dood geslagen. Niemand bekommert zich om hem, totdat een vreemd iemand voorbij loopt. Dat blijkt een Samaritaan te zijn. Dat was iemand die door de Joden in die tijd niet serieus genomen werd. Juist deze man helpt de half dood liggende man. Hij neemt hem mee naar een herberg en geeft de herbergier geld om de man eten te geven en te laten verzorgen. Jezus geeft het als een voorbeeld van hoe wij ook moeten handelen om God beter te leren kennen. Een jongeman die naar het verhaal luistert verlaat ontroerd de groep omdat hij zijn geld alleen voor zichzelf wil houden.

Videoclips

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Evangelie&oldid=614217"