Portaal:Nieuw-Zeeland

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Inschrijven
kaderlooos
Welkom op Portaal:Nieuw-Zeeland
Flag of New Zealand.svg
Welkom op Portaal Nieuw-Zeeland. Hier leer je meer over het land Nieuw-Zeeland. Nieuw Zeeland is een Parlementaire Monarchie in Oceanië, het is een eiland omringd door de Grote Oceaan. De oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland waren de Maori. De officiële talen zijn Engels, de Maori-taal en de Nieuw-Zeelandse gebarentaal. In Nieuw-Zeeland betaal je met de Nieuw-Zeelandse dollar. De premier is Jacinda Ardern. Het land heeft 4.925.477 inwoners. De oppervlakte bedraagt 275.042 km². Het volkslied is God defend New Zealand. De nationale feestdag is Waitangi Day op 6 februari. Door op een blauwe link te klikken leer je meer over Nieuw-Zeeland! Schrijf je in om te helpen met het maken van artikelen over Nieuw-Zeeland.
Artikel van de maand
AbelTasman.jpg
Abel Tasman leefde in de Gouden Eeuw. Hij werkte voor de VOC. Op 1 van zijn reizen ontdekte hij Nieuw-Zeeland. Hij was de eerste Europeaan ooit die Nieuw-Zeeland zag! Tasman dacht niet dat Nieuw-Zeeland bestond uit 2 eilanden maar dacht dat het een deel was van een nieuw continent. Klik hier als je meer over hem wilt weten!
Wist je dat ...
  • ... de film The Lord of the Rings is opgenomen in Nieuw-Zeeland?
  • ... de langste plaatsnaam ter wereld die van een heuvel in Nieuw-Zeeland is?
  • ... Wellington de meest zuidelijke hoofdstad ter wereld is?
  • ... de kiwi het nationale symbool van Nieuw-Zeeland is?
  • ... er maar liefst 40 miljoen schapen leven in Nieuw-Zeeland?
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Nieuw-Zeeland&oldid=752253"