Missing You (Tina Turner)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Missing You
Informatie
Artiest(en) Tina Turner
Album Wildest Dreams
Label Virgin Records
Uitgebracht op
Genre Hard-rock, pop Punk
Opname
Duur 4:36
Schrijver(s)
Componist(en)
Producer(s)
Status
Hitlijsten
Singletijdbalk
Vorige On Silent Wings
1996
Huidige Missing You (Tina Turner)
1996
Volgende Something Beautiful Remains
1996
Portaal Portaalicoon Muziek

Missing You is een single van de Amerikaanse zanger John Waite, het kwam uit in 1984 en was een enorme hit, het voerde een strijd op de eerste positie in de belangrijkste Amerikaanse hitlijst: de Billboard Hot 100 tegen Tina Turner's What's Love Got To Do With It die Tina uiteindelijk won: Tina stond 6 weken op nummer 1, John Waite 4 weken.

Tina Turner

De versie van Tina Turner kwam in 1996 uit en werd niet echt een grote hit. De videoclip was als reclamespotje gebruikt, voor de Amerikaanse kousenfabrikant: Hanes. Het was de derde single op het album Wildest Dreams. In Engeland scoorde de single goed hij kwam daar op nummer 12 in de Engelse UK Singles Chart. Het kreeg daar veel airplays (radio promoties) en Tina zong dit nummer tijdens de nationale loterij van Engeland waar iedere maand miljoenen mensen naar kijken. Het verscheen op 3 albums van Tina 1 studio-album en 2 verzamel-albums. De single Missing You had ook een radio editie en dat houd in dat dat een wat kortere versie is, die werd ook weer op de Europese versie van Wildest Dreams gebruikt. De B-kant van de single heet: "The Difference Between Us".

Charts

1996
Land Positie Weken
Engeland (UK Singles Chart) 13 8
Europa (European Hot 100) 70 2
Engeland (UK Airplay Chart) 8 6
Verenigde Staten (Billboard Hot 100) 84 2
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Missing_You_(Tina_Turner)&oldid=513630"