Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Wildest Dreams (Tina Turner)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wildest Dreams
Nog geen afbeelding
beschikbaar
Informatie
Artiest Tina Turner
Uitgebracht 1996
Duur (tijd) 66.09
Genre pop rock
Label
Portaal Portaalicoon Muziek

Wildest Dreams is een album van de Amerikaanse Zangeres Tina Turner waarop de hitsingles "On Silent Wings" "Goldeneye" "Missing You" en "Only in your Wildest Dreams" op stonden, het laatste liedje was een duet met Barry White en "Silent Wings" werd samen gezongen met Sting. Goldeneye was een James Bond titelsong voor de gelijknamige film. De kritiek op het album was enorm "All Music" gaf het twee van de maximaal vijf haalbare sterren, Rolling Stone gaf het drie van de maximale vijf sterren, Robert Christgau gaf het een "N" het laagste wat je bij hem kan halen en The Daily Vault gaf het een B-. Qua persoonlijke scores deed het album het dus niet bepaald goed, dat geldt niet voor de hitlijst prestaties, ondanks dat het album maar heel weinig gedraaid werd op de radio. On

De Singles

Silent Wings haalde in Polen de nummer 1 positie, in Frankrijk de nummer 8 positie en in het Verenigd Koninkrijk de nummer 14 positie. Goldeneye werd een wereldwijde hit met top 20 posities over alle landen met een hitlijst, het werd alleen nergens een nummer 1 hit. Whatever You Want werd een hit in Spanje en Italië met een nummer 2 en 5 positie. Missing You (gecoverd van de Ierse zanger John Whaite) behaalde in Frankrijk een nummer 9 positie en in Engeland de nummer 12 positie. In Your Wildest Dreams behaalde in de categorie Bubbeling in de VS een nummer 1 hit en in Oostenrijk een nummer 2 hit.


Personeel

Je hebt om een album op te nemen muzikanten, schrijvers, componisten enzevoord nodig dit was ook zo bij Tina's album hier volgt een (incomplete) lijst met alle mensen die eraan mee hebben gewerkt.

 • Tina Turner: leidende artiest
 • Sting: meewerkende artiest
 • Barry White: meewerkende artiest
 • Antonio Banderas: meewerkende artiest
 • Anne Dudley: orkest leider
 • Cavin Wright: orkest leider


Liedjes

 1. Do What You Do
 2. Whatever You Want (Tina Turner)
 3. Missing You (Tina Turner)
 4. On Silent Wings
 5. Thief of Hearts
 6. In Your Wildest Dreams
 7. Goldeneye
 8. Confidential
 9. Something Beautiful Remains
 10. All Kinds of People
 11. Unfinished Sympathy
 12. Dancing in My Dreams

Charts

Land Positie
Zwitserland 1
Nieuw-Zeeland 1
Oostenrijk 2
Vlaanderen 3
Wallonië 7
Canada 29
Finland 3
Nederland 4
Frankrijk 14
Duitsland 2
Zweden 5
Italië 2
Noorwegen 6
Spanje 13
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wildest_Dreams_(Tina_Turner)&oldid=434142"