Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Nieuwerbrug

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nieuwerbrug is een klein dorp tussen Woerden en Bodegraven. Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, ligt het dorpje aan de Oude Rijn. Het dorp heeft een kenmerk: zijn tolbrug. Mensen die in het dorp zelf wonen hoeven geen tol te betalen, de mensen van buitenaf betalen 50 eurocent. Verder is het dorp bekend vanwege het kleinste museum van Nederland. Het is gevestigd onder de toren die bij de gereformeerde kerk staat. Het museum heeft een oppervlakte van plm. 3 vierkante meter. Het dorp heeft zo'n 1500 inwoners. Er is een actief verenigingsleven. Vlakbij Nieuwerbrug ligt het fort Wierickerschans dat een rol speelde bij de Hollandse Waterlinie. Ook bekend is de Put van Broekhoven, een plas die ontstaan is door het wegzuigen van zand voor de aanleg van de A12.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Nieuwerbrug&oldid=538419"