Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Non

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Moeder Teresa krijgt een onderscheiding van de Amerikaanse president

Een non is een vrouwelijke Christelijke geestelijke binnen het Katholieke geloof die leeft volgens het celibaat en heeft besloten haar leven aan God te wijde. Een non of een monnik (de mannelijke vorm) binnen het katholieke geloof "trouwt" dan eigenlijk met God. Een dominee bij de Protestanten hoeft zich hieraan niet te houden en kan gewoon trouwen. Ook belangrijke Rooms-Katholieke leiders zoals de Paus, bisschopen en kardinalen, leven volgens het celibaat. Er is nog nooit een Paus getrouwd geweest. Nonnen en monniken leven vaak in kloosters die behoorlijk afgelegen liggen. Daar brouwen ze bier en wijn, verbouwen ze het land, leren ze kinderen lezen en schrijven en bidden ze dagelijks.

Bekende nonnen

Een van de bekendste nonnen is Moeder Teresa. Ze heeft haar orde in Europa verlaten om in India een nieuwe orde te stichten om zo de armste mensen in de wereld te kunnen helpen. Een andere bekende non is Clara die bevriend was met Franciscus van Assisi.

Videoclips

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Non&oldid=605486"