Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Opel

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo van opel

Opel is een Duits automerk dat veel verkocht wordt. Opel maakt verschillende auto's, zoals busjes, sportwagens en personenwagens. Het is gekocht door General Motors en als gevolg daarvan verkoopt Vauxhall ook hun auto's. Het is een concurrent van Volkswagen, Ford en en Audi. General Motors kocht in 1929 80 % van Opel en later, in 1931 de 100 %

Geschiedenis

Opel werd in 1862 door Adam Opel opgericht. Dat waren toen naaimachines. Daarna, in 1885, breidde Opel zijn assortiment uit met fietsen en in 1899 met auto's. Daarna werd het aan GM verkocht. Na de Tweede Wereldoorlog maakte Opel auto's zoals de Olympia, de Kadett en de Rekord. Later maakten ze grote auto's zoals de Admiral, de Kapitän, de Diplomat en de Senator, maar die konden niet tippen aan BMW's en Mercedes-Benzen. Later maakten ze MPV's, maar die vielen niet in de smaak. Rond 2003 werd Opel bedreigd door een goedkoop Aziatisch merk dat aftreksels van verscheidene auto's maakte: Daewoo. Dat werd gelukkig opgekocht door de eigenaar van Opel: General Motors.

Modellen van nu

Trivia

In de reclamespotjes van Opel wordt altijd gezegd: Opel, wir leben Autos (dat is Duits en betekent zoiets als "Wij leven voor auto's" of "Wij houden van auto's", dan is leben een toespeling op lieben).

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Opel&oldid=653157"