Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Overleg gebruiker:Patricia/Archief III

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Geschiedenisportaal

Hoi Patricia,

Vandaag zag ik voor het eerst het geschiedenisportaal en dat ziet er goed uit! We hadden het er tijdens de vergadering even over en we zijn er heel blij mee!

Zou jij ook zo'n portaal (vooralsnog leeg) kunnen opzetten voor: - Aardrijkskunde - Natuur

Die willen we dan gaan vullen met trefwoorden zodat begeleiders sneller een idee krijgen voor een interessant artikel.

Ik hoop dat dat lukt?

Dankjewel alvast!

--Webmaster 25 mrt 2009 21:00 (CET)

Ja is goed. Maar hoe bedoel je leeg? Patricia
Er is nog geen vullen, maar als het portaal met kolommen alvst bestaat, is dat handig!
Oke. Welke kolommen had je in gedachten? Patricia 28 mrt 2009 23:00 (CET)
Wil je maken: Welkom, Nederland, Europa, Wereld ? Dankjewel!
Ik heb er twee gebruikerspaginas voor aangemaakt; Gebruiker:Patricia/AKPortaal en Gebruiker:Patricia/NatuurPortaal. Welke kolommen voor het natuurportaal? Het sjabloon Portalen moet aangepast worden, maar hier kom ik niet uit. Ik heb een aangepaste versie gemaakt (kun je hier zien: Gebruiker:Patricia/AKPortaal), maar dan wordt alles zo klein. Ik heb ook geprobeerd er twee regels van te maken maar dit lukt niet. Kun jij me daarmee helpen? Patricia 29 mrt 2009 13:39 (CEST)
Ik ga met de projectgroep overleggen hoe nu verde - dank voor je hulp!

Artikel van de maand

Hoi Patricia,

Met de projectgroep hadden we het vandaag ook even over het "Artikel van de maand". We zijn ontzettend blij met het werk dat je hierin verricht! Nu moet ik alleen zorgen dat ik niet vergeet het ook in de nieuwsbrief op te nemen...

Ga zo door, dankjewel!

--Webmaster 25 mrt 2009 21:21 (CET)

Nieuwe artikelen

Wat vind je van:

Heb ik vandaag en gisteren gemaakt. :)

Jansjee3 1 apr 2009 16:16 (CEST)

Het ziet er erg mooi uit! Ga zo door! Groetjes, Patricia 5 apr 2009 15:23 (CEST)

Kun je Shintoeisme het artikel van de maand maken? Ik heb gebruiker Yu Jin er mee geholpen. Ik vind het een erg goed artikel en zou het graag op de voorpagina zien als artikel van volgende maand (na de Tachtigjarige Oorlog)

Ja, het is artikel van de maand mei. Patricia 10 apr 2009 17:49 (CEST)

Carlos

Waarom wil jij zonodig de Spaanse naam Carlos gebruiken voor een man die wij in Nederland kennen als Karel? Wil je dan Karel de Grote ook naar Charlemagne verplaatsen, en Willem naar Wilhelmus? Kom op zeg, de naam is gemeengoed! Jansjee3 7 apr 2009 16:55 (CEST)

Het gaat erom dat Karel niet zijn echte naam is. Daarom heb ik een redirect staan op de pagina Karel V. Patricia 7 apr 2009 17:59 (CEST)

Volgens mij maak je een vergissing, Patricia. Karel is de Nederlandse vorm van Carlos. Zoals een Engelse koning John hier ook evengoed wordt geschreven als Jan. Karel de Vijfde heet al sinds de 16e eeuw "Karel" hier in Nederland. Kijk op de Nederlandstalige wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Karel_V_van_het_Heilige_Roomse_Rijk Zoals je ziet, het artikel heet Karel. En in het Engels is het Charles. Alleen in het Spaans en Portugees heet de beste man "Carlos". Zijn wij Spaans? Nee. Zijn wij Portugees? Nee. En onze lezertjes evenmin. Dat zijn Nederlandse en Belgische schoolkinderen en in hun geschiedenisboeken staat "Karel V" en niet "Carlos V". Wil je alsjeblieft deze vergissing rechtzetten, Patricia? Bij voorbaat dank, Jansjee3 7 apr 2009 18:31 (CEST)

Wat ik hier gedaan heb, is niet de vertaling gebruiken maar de echte naam. Dit heb ik bij al mijn artikelen gedaan. Ik heb om verwarring te voorkomen er ook bij gezet dat hij in Nederland bekend is onder de naam Karel. Het is sowieso raar dat namen vertaald worden. Als ik naar Frankrijk ga, dan heet ik niet ineens Patrice of Patrícia in Spanje. De Engelse koning John heet gewoon John, niet Jan. Carlos is een naam die wij hier ook kennen (John trouwens ook). Zijn wij Spaans of Portugees? Nee. Maar Carlos was wel Spaans. Patricia 7 apr 2009 19:17 (CEST)

Toch vind ik het een beetje vreemd dat we hier afwijken van Nederlandstalige geschiedenisboeken en de Nederlandstalige wikipedia. Bovendien vind ik het vreemd dat je de titel hebt beveiligt. Hoe gaan we Karel de Grote nu noemen? En Lodewijk van Frankrijk? Verander het liever terug. Jansjee3 7 apr 2009 20:21 (CEST)

Lodewijk heet Louis, zo zal hij hier dus ook heten. Misschien vind je het vreemd, maar het is tenminste wel de echte naam, niet al die vertalingen. Patricia 10 apr 2009 17:49 (CEST)

Ik snap dat je het belangrijk vind dat iemands "echte" naam wordt genoemd. Maar bedenk wel dat deze historische figuren onder hun "ver-Nederlandste" naam in de geschiedenisboeken staan. Mensen zoeken niet naar "Carlos V", maar naar "Karel de Vijfde". Kijk naar het geschiedenis canon, daarin wordt ook duidelijk gesproken over "Karel V". Al deze alternatieve persoonsnamen, moeten ook redirects hebben vanaf de Nederlandse namen (wat bij Karel\Carlos wel het geval is) en dan nog kan het verwarrend zijn. Waarom zouden we moeten afwijken van de algemeen geaccepteerde schrijfwijze vanwege een persoonlijke mening? Houdt er maar een stemming over in het Clubhuis met de andere moderatoren en kijk wat die te zeggen hebben, dan zien we wel verder! ;) Jansjee3 10 apr 2009 17:57 (CEST)

Wikistad

Patricia; jij bent EmmaMcGregor op wikistad hé? Greenday2 17 apr 2009 20:06 (CEST)

Yep, that's me :D Maar ik ben er al een hele tijd niet meer geweest. Patricia 17 apr 2009 20:07 (CEST)
Na één minuut al antwoord :P Wel, zoals je wel al door had wordt Wikistad een beetje inactief, Tahrim gaat daarom verkiezingen laten doorgaan om een regering samen te stellen. Ik heb al enkele gebruikers opgetrommeld die toestemden om ook weer wat actiever te worden... Heb je zin om je ook kandidaat te stellen als president(e)? Je lijkt mij een geschikte kandidaat :P Greenday2 17 apr 2009 20:11 (CEST)
Ja, eigenlijk bij toeval :P. Ik zou het heel leuk vinden om me kandidaat te stellen maar heb er geen tijd voor, sorry. Patricia 17 apr 2009 20:25 (CEST)
OK jammer :( Je stemt toch wel hé? :P Greenday2 17 apr 2009 20:32 (CEST)
Ja tuurlijk. Geef me maar een seintje als er gestemt moet worden :). Patricia 17 apr 2009 20:33 (CEST)

Nederlandse namen

Gebruik alsjeblieft de Nederlandse namen Karel V van Spanje en Filips II van Spanje. Het is zijn voor de vaderlandse geschiedenis belangrijke figuren die al honderden jaren een ver-Nederlandste naam hebben, kun je dat herstellen? Ik vind het echt héél raar... Geen enkele andere Nederlandse wikipedia doet dit (of boek, of enclopedie). Elk land vertaald namen uit de oorspronkelijke taal, waarom denk jij dat jouw persoonlijke mening belangrijker is? Jansjee3 21 apr 2009 16:39 (CEST)

Mijn persoonlijke mening is dat de namen correct moeten zijn. Vertalingen zijn niet correct omdat het vertalingen zijn! Ik zal er wel meer op letten in de toekomst met redirects zodat het duidelijker is. Patricia 21 apr 2009 16:48 (CEST)
Onzin! Dus de Nederlandstalige wikipedia is niet correct? De boeken waaruit ik geschiedenis leer zijn niet correct? Enorme onzin Patricia! Ik weet zeker dat iedereen dit verder met mij eens is, ik ga er wel mee naar "het Clubhuis" anders. Wat zouden ze zeggen? Jansjee3 21 apr 2009 16:52 (CEST)
Het is wel zo dat op Wikipedia gewoon de Nederlandse namen gebruikt worden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Filips_II_van_Spanje . Als je de Spaanse naam er dan ook bij wilt hebben, kan je dat in het artikel vermelden. Maar Nederlanders vinden het makkelijker onder de Nederlandse naam. Het artikel Spanje heet toch ook geen España? Marjon 22 apr 2009 15:26 (CEST)
Eens. Voorkeur heeft toch de Nederlandse vertaling ervan. De bekendheid is simpelweg vele malen groter. De Spaanse benaming kan je als redirect gebruiken. Betreft beveiliging: vraag een andere moderator om hulp. Ga nooit de pagina beveiligen als je zelf in het conflict zit, dat is ongepast en ongebruikelijk. Copyright 22 apr 2009 15:51 (CEST)

Hallo Patricia e.a.

Patricia je hebt in principe gelijk dat alle mensen die een buitenlandse naam dragen daaronder dienen te worden geregistreerd, ware het niet dat er in de geschiedenislessen/boeken/ wikipedia etc etc. heel vaak de Nederlandse naam wordt gebruikt. Het is erg verwarrend voor kinderen, maar ook voor volwassenen om dan ineens de buitenlandse benaming te moeten gebruiken.Standaard gebruiken we op wikikids / wikipedia de Nederlandse benaming en kan er een redirect gemaakt worden naar de andere benaming. Tevens kan het wenselijk zijn dat er in het betreffende artikel de buitenlandse naam apart genoemd wordt. Deze volgorde is misschien niet helemaal logisch, maar zo is wel het gebruik in Nederland. Dus om een eind aan deze discussie te maken, zal ik dit ook in het clubhuis vermelden. Ik ga er vanuit dat het dan opgelost wordt. Harry.spoelstra 22 apr 2009 19:04 (CEST)

artikel van de maand

hai Patricia wil je mijn artikel Ramses II voor het artikel voor de maand kiezen

Koms 25 apr 2009 08:12 (CEST)

Hoi Koms, dat is nog niet mogelijk. Er namelijk eerste over gestemd zijn… Zie even Wikikids:Nominaties. Copyright 25 apr 2009 11:34 (CEST)

nu heb ik Ramses II genomineerd Koms 30 apr 2009 19:15 (CEST)

Stemmen!

het stemmen is begonnen ;-) Je kan maar één keer stemmen per functie ;) Stem op de juiste hé :P (hint :P) Greenday2 26 apr 2009 16:12 (CEST)

Karel V van het Heilige Roomse Rijk

Stond Karel V van het Heilige Roomse Rijk net weer onder de goeie naam, moet je weer zonodig (stiekum) de naam van zijn zoon Filips II in Felipe II veranderen... wanneer houd je daar nou eindelijk eens mee op Patricia? Jansjee3 3 mei 2009 20:01 (CEST)


Fries

Kun je A.U.B. bij:

http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Sjabloon:GermaanseTalen

Fries in het sjabloon zetten? Als Faraoers en IJslands erin staat kan Fries er zeker ook in hier op Wikikids (kijk naar de Engelse Wikipedia). Flag of the Netherlands.svg Tropicana 29 mei 2009 15:56 (CEST)

Heb ik al gedaan Monkey.png apoo overleg - moderator 29 mei 2009 15:57 (CEST)

Nog niet helemaal goed: Fries verwijst door naar een doorwijspagina. Je moet [Fries (taal)|Fries] invoeren! Flag of the Netherlands.svg Tropicana 29 mei 2009 15:58 (CEST)

Ja idd, zag het :P haha, bedankt Patricia 29 mei 2009 16:00 (CEST)

Redirect Moslim

Hoi! Een moslim is iets heel anders dan de Islam, en graag de redirect verwijderen vanwege de verhuizing van kinderwiki naar wikikids. Kinderwiki heeft namelijk wel een artikel over moslims Monkey.png apoo overleg - moderator 29 mei 2009 16:00 (CEST)

Aha, oke. Ik stel voor om de redirect te laten staan totdat het artikel overgezet wordt? Patricia 29 mei 2009 16:02 (CEST)
Is goed ;) Monkey.png apoo overleg - moderator 29 mei 2009 16:03 (CEST)

Hoofdpagina

Kan South Park van Kalta2 als artikel van de maand op de hoofdpagina? Flag of the Netherlands.svg Tropicana 30 mei 2009 18:20 (CEST)

Werk in uitvoering

Dit bericht is geplaatst, omdat je op één of meerdere artikels een werksjabloon hebt geplaatst. Sommige van die sjablonen staan er al een jaar. Zou je naar de artikelen willen kijken en de benodigde handelingen verrichten (verbeteren, sjabloon weghalen, misschien zelfs artikel verwijderen). Aan de datum kun je zien wanneer het sjabloon is geplaatst. Op de volgende artikelen heb je een werksjabloon geplaatst:

Alvast bedankt. Sumurai8 30 mei 2009 19:17 (CEST)

Ik ga ermee aan de slag :) Patricia 30 mei 2009 23:38 (CEST)

Artikel v.d. Maand

Hoofdpagina

Kan South Park van Kalta2 als artikel van de maand op de hoofdpagina? De maand is bijna om en er is nog steeds geen artikel gekozen. Ik zag dat jij altijd het artikel van de maand regelt - kun je South Park artikel van de Maand maken? Flag of the Netherlands.svg Tropicana 30 mei 2009 23:34 (CEST)

Ga je nog een "Artikel van de Maand" kiezen? Morgen is de maand om, dan moet er wel een artikel van de maand zijn! Ik weet niet hoe dat moet, kun jij dat doen dan? Flag of the Netherlands.svg Tropicana 30 mei 2009 23:41 (CEST)
Ja, ik zal er nu even naar kijken. Patricia 30 mei 2009 23:43 (CEST)
Tropicana, jij kan ook een artikel, artikel van de maand maken hoor. Monkey.png apoo overleg - moderator 30 mei 2009 23:44 (CEST)
Zo, klaar! :) Patricia 30 mei 2009 23:47 (CEST)
Mooi! Je kunt dat wel snel zeg. Dan is dat nu ook weer geregeld. Mooi zo! Flag of the Netherlands.svg Tropicana 30 mei 2009 23:51 (CEST)

PS: Bedankt voor je snelle reactie! Flag of the Netherlands.svg Tropicana 30 mei 2009 23:55 (CEST)

artikel van de maand juli

Kun je Ramses II het Artikel van de Maand Juli maken? Koms 31 mei 2009 08:00 (CEST)

Er is al een artikel van de maand Juli! Monkey.png apoo overleg - moderator 31 mei 2009 10:04 (CEST)
Ja, is goed :) Patricia 31 mei 2009 10:18 (CEST)

Artikel van de maand

Hoi Patricia :) Ik heb even wat info voor je. Je weet dat South Park morgen als artikel van de maand zou staan. Er is wat gewijzigd: met de afbeeldingen in het artikel waren licentieproblemen en als we dat zo lieten staan op de voorpagina, loop je wat risico, dus daarom hebben de moderators moeten besluiten Ramses II naar juni te verschuiven. Jezus zal artikel van de maand juli worden. Misschien kan South Park later in het jaar nog komen. Ik wou je even informeren.

Verder, is het niet beter als de moderators en jij het voortaan samen doen? Want als jij het zelf doet, of iemand anders, tja, het staat erom bekend dat de meeste kinderen niet weten wat alle licenties betekenen. Ik en de andere mods hebben op Wikipedia & Kinderwiki heel veel ervaring opgedaan met die licenties. Wat denk je ook hiervan? Groetjes, Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 31 mei 2009 18:10 (CEST)

Sorry voor de late reactie. Ik begrijp het tweede deel van je bericht niet. "de moderators en jij het voortaan samen doen"?? Patricia 5 jun 2009 19:00 (CEST)
Dat de mods dit voortaan beslissen. Alles was deze maand nogal hectisch. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 5 jun 2009 19:03 (CEST)
Ik ben ook moderator :) Patricia 5 jun 2009 19:05 (CEST)

Geert Wilders

Ik heb nu een artikel over Geert Wilders gemaakt (de vorige volledig herschreven. Ik heb er een afbeelding bij. Zou jij misschien een tweede afbeelding kunnen uploaden? Flag of the Netherlands.svg Tropicana 5 jun 2009 17:36 (CEST)

Werk

Beste Patricia/Archief III, jij hebt een paar werksjablonen geplaatst op sommige artikelen. Deze zijn: Artikelen: Cleopatra VII van Egypte Cleopatra Selene II van Egypte Carlos Xavier de Bourbon-Parma Carolina de Bourbon-Parma Jaime de Bourbon-Parma Pierre Casiraghi Charlotte Casiraghi Charles van Belgie Leopold II van het Heilige Roomse Rijk Maria Karolina van Oostenrijk María van Spanje (1528-1603) Juana van Spanje Isabel van Spanje (1566-1633) en waarschijnlijk meer. Sjablonen: Sjabloon:Nicaragua Sjabloon:Syrië Sjabloon:Koeweit Sjabloon:Bahrein Sjabloon:Armenië Sjabloon:Saoedi-Arabië Sjabloon:Brunei Sjabloon:Kirgizië Sjabloon:Malediven Sjabloon:Oezbekistan . Daar is lang niet meer aan gewerkt. Zou je binnenkort deze willen afmaken? Anders wordt het werksjabloon verwijderd.


Dit bericht is door TahR geplaatst op 13 jun 2009 17:00 (CEST). Wat is dit?

Ik plaats dit nog even als herinnering voor de artikelen die je nog hebt staan. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 13 jun 2009 17:00 (CEST)

Ja, ik ben er ook mee bezig. Als je naar boven kijkt dan zie je dat. Op dit moment heb ik geen internet thuis maar zodra ik het weer terug heb ga ik verder. Groetjes, Patricia 15 jun 2009 21:25 (CEST)

Stonehenge

Het is al een tijd geleden, en ik neem het je dus niet kwalijk meer. Maar ik zeg het omdat ik dit ook bij andere artikelen zag, en dat mogelijk ook door jou is gedaan. Zou je, bij het artikel Stonehenge, wat jij had veranderd voordat het werd verwijderd, en ook voor andere artikelen, NIET willen zetten is.... Dat is onzin. Je kan het beter tot een hele zin maken, misschien 2. Er zijn genoeg bronnen als Wikipedia ;) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 20 jun 2009 19:25 (CEST)

Activiteit

Je bent niet erg actief meer, of wel soms? Hoe dat zo? Komt het door vakantie of... ? FotoDude 25 aug 2009 23:30 (CEST)

Lees: Op dit moment heb ik geen internet thuis maar zodra ik het weer terug heb ga ik verder. Groetjes, Patricia :) apoo overleg 25 aug 2009 23:32 (CEST)

En dat duurt nou al maanden... Ze was vroeger erg actief als ik naar haar geschiedenis kijk. Heeft honderden artikelen over koningshuizen, adel en tv-series gemaakt. Jammer dat ze er nu de brui aan hebt gegeven... FotoDude 25 aug 2009 23:30 (CEST)

Ze kan toch nogsteeds geen internet hebben? Mensen zitten al weinig achter de computer in de vakantie. Dus dan is ze zowizo minder online. Je hebt gelijk al een vooroordeel klaar.. dat is niet goed Gebruiker:Apoo/handtekening3 25 aug 2009 23:47 (CEST)

Ook voordat ze dat zei van dat internet was Patricia al langere tijd veel minder actief dan ze eerst was. FotoDude 25 aug 2009 23:48 (CEST)

Waarschijnlijk geslaagd voor haar examen, opzoek naar een vervolgopleiding. Druk, druk, druk. ;). We zien het wel. Als het goed is wordt ze nu weer gemaild met de mededeling dat haar overleg is gewijzigd. :) apoo overleg 25 aug 2009 23:52 (CEST)
Inderdaad, ze kan bezig zijn! KaLta (overleg) 28 aug 2009 17:14 (CEST)
Ben weer even terug, was inderdaad de laatste tijd niet online en dit kwam door een aantal dingen (waaronder dus ook het internet probleem (kamer verbouwd)). In verband met school heb ik het erg druk, maar zal weer eens wat gaan doen hierzo. Moet zeggen dat ik verbaasd ben over wat er allemaal is gebeurd in de tussentijd. Heb ongeveer 200 mails in mijn inbox! Ik hoop dat na al dat gedoe ook eens de layout wordt veranderd... Patricia 18 sep 2009 16:39 (CEST)
Het was idd nogal hectisch; Ik heb even geen tijd om de hele situatie nog eens uit te leggen, maar 't staat min of meer in die mails. Op het moment is het weer de rust zelfe hier, gezien 4 gebruikers geblokkeerd zijn. De skin wordt wel gerepareerd, maar ziet er nog vrij hetzelfde uit naar ik weet. Voor de hoofdpagina was ooit een voorstel, maar ik geloof dat dat project inmiddels doodgebloed is. Als je een andere skin wil... ik raad de modernskin aan... (speciaal:voorkeuren>vormgeving etc.) Lees ze ;-) »» sum U rai 8 wp·ll 18 sep 2009 17:41 (CEST)

Moderatorregels

Dag moderators,

Graag jullie aandacht voor de moderatorregels op: http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Wikikids:Aanmelding_moderatoren Als je je in de regels kan vinden, kun je je op http://www.wikikids.nl/aanmelden/ aanmelden als moderator.

We gaan nu niet iedereen moderator-af maken en na dat verzoek weer moderator maken, maar voor de volledigheid vragen we wel iedereen die moderator wil blijven, bovenstaande uit te voeren. Moderatorverzoeken die in het verleden al gedaan zijn, worden niet in behandeling genomen, graag aanmelden enkel en alleen via dit webformulier.

Van moderators van wie we niet via het formulier een aanvraag ontvangen, worden de moderator-rechten op 20 november teruggenomen.

Hartelijk dank voor ieders bijdrage!

Vriendelijke groet,

Harm Hofstede Stichting WikiKids

Ben je er nog?

Patricia, ben je er nog? Zo ja, zou je het leuk vinden weer 'ns te verschijnen, je bent een uitstekende gebruiker en WikiKids is nu een goedlopende site met een mooie nieuwe layout en nieuwe techniek. :) FD :D 20 december 2009 19:00 (CET)

Als je wilt kun je meedoen met ons mooie nieuwe project, zie: Gebruiker:JurriaanH/NewPages. We maken dagelijks zoveel mogelijk nieuwe artikelen aan. Dat is het project. Vandaag haalden we de veertig, een record! Als je wilt helpen, dan graag! ;~) FD :D 20 december 2009 19:01 (CET)
Ik had je berichtje al eerder gezien en ik ben er nog, maar ik denk voorlopig niet aan de site te werken. Goed project, succes ermee :) Patricia 30 december 2009 13:22 (CET)

Gebruiker:Kalta3/2010

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Patricia/Archief_III&oldid=344394"