Rudi Vervoort

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rudi Vervoort 2015.jpg

Rudi Vervoort (Sint-Agatha-Berchem, 20 november 1958) is een Belgisch politicus van de Parti Socialiste (PS). Vervoort is de huidige minister-president van de Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Vervoort spreekt zowel Frans als Nederlands als moedertalen. Zijn moeder was Franstalig, terwijl zijn vader Nederlandstalig was. Vervoort studeerde rechten en werkte als assistent van François Guillaume. Vervoort werd lid van de Parti Socialiste en werd gemeenteraadslid in Evere. Sinds 1998 is hij burgemeester van die gemeente. Tussen 1999 en 2013 was hij lid van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement. Tussen 2004 en 2013 werd hij ook lid van het Parlement van de Franse Gemeenschap.

In 2013 volgde Vervoort Charles Picqué als minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Na de verkiezingen van 2019 kon hij als minister-president aanblijven.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Rudi_Vervoort&oldid=625990"