Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Saint John's (Antigua en Barbuda)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Saint John's

Saint John's is de hoofdstad van het land Antigua en Barbuda. De stad ligt aan de kust in het noordwesten van het eiland Antigua. Saint John's is de belangrijkste havenstad van het land en een hoop bedrijven zijn er gevestigd. Vanuit de stad worden onder meer katoen, suiker en rum vervoerd.

Saint John's werd in 1632 gesticht door Britse kolonisten. Zij maakten van het eiland een kolonie. In de stad woonden in de eerste instantie mensen uit Saint Kitts en Nevis, maar later gingen er ook "gewone" Engelsen in de stad wonen. In 18de eeuw werd Saint John's de thuisbasis van de Koninklijke Vloot die de Britse Antilliaanse eilanden moest beschermen. Sinds de onafhankelijkheid in 1981 is Saint John's de hoofdstad van het land.

Saint John's heeft verschillende bezienswaardigheden. Een voorbeeld is de St. John the Divine, een kathedraal uit 1683 dat in de 19e eeuw is herbouwd. Ook het Paleis van Justitie en de resten van Fort James (beide uit de 18e eeuw) zijn bekend.

De stad telt zo'n 31.000 inwoners en heeft een stedenband met Limbe in Kameroen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Saint_John%27s_(Antigua_en_Barbuda)&oldid=665528"