Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Staphorst

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Staphorst is een gemeente en een dorp in de Nederlandse provincie Overijssel. De gemeente telt 16.203 inwoners. De oppervlakte van de gemeente bedraagt 136 km². Het dorp Staphorst is de op vier na grootste plaats in noordwest Overijssel na de plaatsen Kampen, Steenwijk en IJsselmuiden.

Wapen

De beschrijving van dit wapen luidt: Zijnde een schild van lazuur, beladen met drie samengevoegde torens van goud'. Omtrent de betekenis van de in de wapen voorkomende torens bestaat geen overeenstemming. Zo wordt gesteld dat de torens verwijzen naar de drie kerkdorpen: Staphorst, IJhorst en Rouveen

Voorzieningen

Het drop Staphorst heeft vele voorzieningen waaronder, een Hogere school, vele basisscholen, 4 supermarkten, een kerk, een huisarts en een 'groot' winkelcentrum met meerde kledingwinkels.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Staphorst&oldid=620256"